Loading icon

Top seværdigheder i Baku

Baku - hovedstaden i Aserbajdsjan, ligger på kysten af ​​Det Kaspiske Hav. Det tiltrækker millioner af turister hvert år for sin fantastiske blanding af historie, kultur og naturlige skønhed.

For en behagelig rejse foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester på forhånd. Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Aserbajdsjan er 20 euro pr. dag. For eksempel i Yerevan  er omkostningerne ved at leje den kompakte bil fra 11 euro pr. dag, i Tbilisi -priser næsten de samme, selv om leje i lufthavnen normalt er billigere, i Batumi airport kan du leje en bil fra 6 euro om dagen.

Ateshgah
Ateshgah er et ildtempel i byen Baku i Aserbajdsjan. Denne gamle persiske helligdom huser helligdomme for tre religioner: Zoroastrianisme, islam og kristendom. Det blev bygget i det 10. århundrede e.Kr. af Shirvanshaherne under ledelse af deres arkitekt Ibrahim ibn Ahmed Shirvanshah. Navnet Ateshgah betyder "ildsted", atesh er et zoroastrisk ord for ild. Komplekset omfatter campingvogne, bade, køkkener, opholdsrum og en moske.
Det blev oprindeligt bygget af Shirvanshaherne (Shirvan-kongerne) i det 15. århundrede. Før islamiseringen husede dette sted templerne for zoroastrianere og kristne. Efter islamiseringen blev den til en moske, og efter ødelæggelsen af ​​Shah Abbas I blev den igen til et ildtempel. I den sovjetiske periode begyndte dens restaurering, men den blev ikke afsluttet på grund af USSR's sammenbrud.

Ateshgah har altid inspireret kunstnere og digtere, han kaldes ofte "det Kaspiske Havs perle". I løbet af sin historie har komplekset gennemgået flere rekonstruktioner; i de senere år er det blevet mere og mere populært blandt turister på grund af dets beliggenhed nær centrum af Baku (15 minutters gang fra Operaen).



Jomfrutårnet

Jomfrutårnet i Baku er et tårn bygget af Shirvanshaherne i middelalderen. Tårnet blev bygget på en af ​​Bakus bakker, som nu ligger i den gamle by.
Jomfrutårnet betragtes som et af Bakus symboler. Dens højde er 36 meter og har 7 etager. Det blev skabt som et vagttårn ved indgangen til byen Bail fra siden af ​​Absheron-halvøen, og beskyttede byen mod piratangreb. Tårnet blev skabt i to etaper: I det 11. århundrede blev dets fundament lagt, og i det 12. århundrede blev det færdiggjort op til 3 etager.

Bath Haji Gaiba

Haji Gaiba Bath er et gammelt offentligt bad i Ganja, beliggende i det gamle Baku-kvarter. Bygget i 1826 hævder dette historiske bad at være det næstældste i Aserbajdsjan efter Mardakan-badet. Begge bade er inkluderet på listen over det statshistoriske og arkitektoniske reservat i Aserbajdsjan.



Den gamle bydel af Icheri Sheher

Icheri Sheher, eller "Indre by", er et historisk distrikt i det gamle Baku. Den strækker sig over 20 km langs kysten af ​​Det Kaspiske Hav og omfatter adskillige arkitektoniske monumenter, der går tilbage til det 18., 19. og 20. århundrede.

Den gamle by ligger på den flade del af Absheron-halvøen, vest for centrum af Baku. Det er indelukket inden for fæstningsmurene, bygget i middelalderen for at beskytte mod angreb fra udenlandske angribere. De cirkulære volde omkring Den Gamle By var oprindeligt 4 meter høje, men i dag er der kun 2-3 etager af jord- og stenbefæstninger tilbage. Portene til den gamle by omfatter: Shirvanshah (1851), Sulut (tidligere kendt som Chiglig) (1784), Dilara (1839), Bayil (1396), Binqdi (1780), Binyrli (1785) og Qarasunqal (1841). Det berømte Jomfrutårn (11. århundrede) er også placeret på Icheri Shehers område.