Loading icon

Ture i Orvieto, Italien: hvad er værd at se og besøge for nysgerrige turister?

Orvieto er en lille middelalderby i det centrale Italien, som ligger i en dal nær Paglia-floden og står på en klippe af pink tuf.

Et besøg i hulebyen, som ligger i klippen, er kun tilgængelig for organiserede turistgrupper. Dette monument med gammel arkitektur daterer sig tilbage til det 9. århundrede f.Kr., og derfor er det højt værdsat blandt historiefans.

For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i Italy . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Airport Ciampino er 20 euro pr. dag, i  Airport Fiumicino er lejeprisen den samme som i byen, selvom leje i lufthavnen normalt er billigere.


Selve byen kan omgås på én time, hvis du gå langs de smalle gader uden at gå ind i templer og katedraler. Men det er meget svært at modstå en sådan fristelse - det er takket være de religiøse bygningers skønhed, at Orvieto er blevet berømt blandt europæiske turister.

På hovedtorvet i byen rejser sig katedralen, som indtil begyndelsen i det XIII århundrede var biskop Francesco Monaldeschis residens.

I disse år blev Orvieto berømt i hele Italien, ikke kun som fødestedet for paven Boniface VIII, men også som en by, hvor mirakler finder sted. I 1263, under en af ​​gudstjenesterne, blev der sprøjtet ægte blod fra en rituel vært (usyret kage) på dækslet af alteret, hvorefter et relikvieskrin blev arrangeret til at opbevare helligdommen.

Katedralen i Orvieto var bygget i romansk-gotisk stil, dets facader er dekoreret med elegante arkitektoniske ensembler og forgyldte mosaikker, hovedtårnet er suppleret med lave skarpe spir, frontoner og friser.


Det indre af templet er lige så luksuriøst som dets ydre. De højstribede søjler, der deler basilikaen i tre dele, er lavet af mørke og hvide sten, de samme striber pryder basaltvæggene.

Det er sikkert at sige, at der ikke er noget andet så bemærkelsesværdigt tempel at finde i hele verden. Væggene her er dekoreret med malerier og fresker, mosaikpaneler og malerier fra helgenernes liv skinner klart på dem.

Hvis du kan lide Italien, kan du fejre nytåret i en af ​​de større byer, og før Holy Week, besøg templet i Orvieto med fantastisk ikonografi, der fortæller om alle de vigtige begivenheder fra antikken til Dantes æra.

Under Orvieto ligger en labyrint af huler, der gav etruskerne ly for regnen. I en af ​​cellerne skåret ind i klippen ligger nu Adrians konfekture – en mester i fremstilling af chokoladedesserter. I middelalderen blev hvidvin af sorten Orvieto Classico opbevaret i disse huler. De siger, at det var på grund af denne guddommelige drik, at byen i lang tid tjente som pavelig residens i stedet for det asketiske Vatikan.



I nærheden af ​​bosættelsen er resterne af et etruskisk tempel bevaret, og på hver af dets gader er der bevaret enten et barokpalads eller en katolsk kirke. I en af ​​udkanten af ​​Orvieto ligger fæstningen Albornoz, bygget i det 15. århundrede.

Der er en park ved siden af ​​citadellet, hvor du går igennem en stenbrønd på 62 meter dyb. Denne enorme vandcisterne med stiger og svingbroer blev bygget for at forsyne fæstningen med vand i tilfælde af forsvar.

Orvieto er ganske lille i størrelse og er et sandt skattekammer for Italiens kulturarv. Mens du slapper af i denne by, kan du besøge museer og pavepaladser, se en forhistorisk begravelsesplads med stensarkofager og middelalderlige taverner.