Loading icon

USA. Hvad kan tiltrække turister til Alaska?

På trods af det faktum, at denne stat er den største, bor der kun omkring 730 tusinde mennesker på et så stort territorium. Med hensyn til befolkning rangerer Alaska sidst blandt andre stater, årsagen til dette kan være ugunstige vejrforhold. Samtidig er turismen i konstant udvikling. Antallet af udenlandske turister overstiger mange gange den levende lokale befolkning. Et stort antal turister kommer fra Europa.
Mange turister foretrækker at bruge biludlejningstjenester i USA . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i JFK Airport er 17 euro pr. dag, i Las Vegas Airport  - 18 euro pr. dag.
Blandt den usædvanlige underholdning for besøgende i Alaska er hundeslædekørsel på gletsjere. Også for ekstreme turister er sådanne former for underholdning som kajaksejlads, rafting, klatring, bjergbestigning og mountainbiking velegnede.
Det vigtigste ved Alaska er dens subarktiske maleriske natur og vilde dyr. Alt dette kan ses i forskellige nationalparker, for eksempel:
1. Gates of the Arctic (Gates of the Arctic).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Glacier Bay (Glacier Bay).
4. Denali (Denali).
5. Katmai (Katmai).
6. Kenai Fjords (Kenai Fjords).
7. Kobuk Valley (Kobuk-dalen).
8. Lake Clark (Lake Clark).
Den mest berømte er Denali National Park. På dens territorium ligger det højeste bjerg McKinley samt den berømte Kahiltna-gletsjer.
Anchorage
Byen Anchorage kan kaldes et yndet sted for feriegæster i Alaska. Dette er den største by i staten og et bekvemt udgangspunkt for forskellige reservater og parker i Alaska. Mens du er i Anchorage, er der også en chance for at se nordlyset. Nogle hoteller har endda en særlig "nordlys wake up call"-tjeneste (personalet kan vække dig, når det starter).



Juneau
Hovedstaden i staten Alaska er Juneau. Bosættelsen blev grundlagt, efter at guldudvinding begyndte. Fordi der ikke er anlagt veje til dette punkt, kan Juneau kun nås ad vandvejen på krydstogtskibe eller helikoptere. På en dag kan krydstogtskibe bringe omkring 10.000 turister. Den største attraktion i Juneau er Mendelhall-gletsjeren, der ligger få kilometer væk og er kun en brøkdel af det enorme Juneau Icefield. Dens længde er 12 kilometer. Udflugter til gletsjeren er tilgængelige hele året rundt. Om sommeren kan de, der ønsker det, besøge gletsjeren fra 8 til 19:30. Gletscheren kan nås med båd eller helikopter.
Nær Mundenhall-søen er der et gæstecenter, der giver oplysninger om gletsjere. Og gennem et stort gennemsigtigt glas kan du se på en af ​​gletsjerne, som ligger bag søen.

Byen trives også med salg af souvenirtotemer, smykker, T-shirts med symbolerne fra Tlingit (indianere, der bor i Alaska). Et af de berømte steder i byen Juneau kan kaldes Alaska State Museum , som rummer en stor samling af historiske dimser relateret til tiden med guldminedrift. Her kan du også finde forskellige gamle artefakter og kunstgenstande fra indbyggerne i Alaska.
Endelig
vil "Land of the Midnight Sun" appellere til både æstetiske fotografer og elskere af historie og eventyr.