Loading icon

Sri Lanka: hoteller, strande

Ønationen Sydasien, kaldet "Ceylon" indtil 1972, blev berømt i hele verden for sin elite-te, der dyrkes på smaragdplantager, som lokale beboere elskede. Det subækvatoriale monsunklima giver optimale betingelser for en badeferie på ethvert tidspunkt af året. I Sri Lanka er hotellerne gæstfrie og hyggelige - de lokale har formået at skabe en atmosfære af et tropisk paradis, der omgiver deres gæster med oprigtig gæstfrihed. Ved ankomsten til øen bliver du mødt af blomstrende frugttræer og den usædvanlige duft af velplejede haver.

For en behagelig tur foretrækker turister at bruge biludlejningstjenester i Sri Lanka . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Colombo Lufthavn er 16 euro pr. dag. Bilscannertjenesten hjælper dig med at spare op til 70 % på billeje.


Her strejfer elefanter frit rundt i de stille og travle gader, og den lækreste fisk i verden tilberedes på lokale restauranter. Priserne på Sri Lanka-rejser er relativt lave, hvilket har en gavnlig effekt på væksten i turistinteressen i dette feriested. Næsten hele øens kystzone er oversået med blødt sand, og populære nedstigninger i havet er blide og sikre selv for uerfarne svømmere. De bedste strande i Sri Lanka hører til feriestederne Nuwara Eliya, Ventota, Kalkudah, Passekudah, Kalutara og Beruwala. Buddhismens ideologi har så fyldt øboernes verdensbillede, at det er meget svært at finde mere velvillige og sympatiske mennesker. Et ægte kongerige af harmoni og ro breder sig omkring dig. Denne følelse skal mærkes og forstås fuldt ud, fordi den ærbødige glæde og fuldstændige fred i sindet er svære at beskrive med velkendte ord.

Rejser til Sri Lanka er ikke bare en almindelig tur til et stedsegrønt feriested, men en mulighed for at kende dig selv, opdage nye facetter af dit "jeg" og se på verden med store øjne. Ikke uden grund bliver de lokale ikke trætte af at gentage, at de kun kender tre farver: himlens og havets turkisblå, sandstrandenes guld og den tropiske floras smaragdgrønne. Her er ingen nuancer af sorg og sorg, og al modgang opfattes med filosofisk ro og håb om det bedste. Ved køb af ture til Sri Lanka vil du blandt andet stifte bekendtskab med de majestætiske geparder og leoparder, forskellige aber og selvfølgelig elefanter, der kan ses i deres naturlige habitat. Når du rejser rundt i det tidligere Ceylon, skal du huske, at de ikke går ind i et fremmed tempel med deres charter, hvilket betyder, at visse regler skal overholdes, især når de besøger religiøse helligdomme. Respekter en andens religion!

Udflugter Sri Lanka byder på det mest varierede og fantastiske, men for det meste af pilgrimsfærd. Så det er forbudt at krydse tærsklen til templet i shorts eller en usømmelig nederdel, hatte, tøj med bare skuldre og åben ryg. Du skal også tage dine sko af, så vi anbefaler, at du lagerfører engangssokker af hygiejniske årsager. Det er heller ikke værd at tage billeder af lokale beboere uden deres tilladelse, samt at posere foran Buddha-statuer, især med ryggen vendt mod dem. Det er uanstændigt at vise samtalepartnerens fødder, tage ting med venstre hånd og strække pegefingeren ud og pege på enhver genstand. Husk også på eksistensen af ​​hellige dyr, såsom en ko, hvis udfoldelse af omsorgssvigt eller manglende respekt for, hvilket er fornærmende for de lokale. De mest interessante seværdigheder i Sri Lanka. En af de mest berømte lokale kuriositeter er de lokale "fiskere på pinde", der ved lavvande graver deres korsformede "aborrer" ned i kystsandet og derefter sidder på dem hele dagen og venter på en rig fangst.

I Senkadagalapur (alias Kandy) er gæster på øen glade for at besøge  Royal Botanical Garden , hvor du kan beundre prydplanter, blomstrende træer, palmelunde, en rig samling af indendørs planter og mange smukke orkideer. Priserne for sightseeingferier i Sri Lanka er meget overkommelige, hvilket giver russiske turister mulighed for at planlægge langtidsrejser, hvor du kan se alle seværdighederne. Den mest genkendelige af turister og æret af lokalbefolkningen er  Temple of the Tooth Relic  i Kandy, hvis freskomalerier levende og farverigt afspejler livet for en stor lærer, der opnåede oplysning, såvel som historien om fremkomsten af ​​et helligt levn i Ceylon. I Sigiriya er Dambulla Cave Temple et besøg værd, der tjener som bolig for den mest grandiose samling af Buddha-statuer, hvoraf mange er over 2000 år gamle. Byen Polonnaruwa er ikke mindre interessant: Her bør du være opmærksom på  Lankatilyaka temple  og den storslåede 13 meter lange statue af Buddha. Faktisk er hele Alakhan Pirivena-klosterets område et frilandsmuseum. På stenkompleksets højeste platform er den nuværende bedesal. Særligt imponerende er hovedmonumentet for  Rankot Vehera monastery  - en kolossal stupa, mere end 50 meter høj!

Stentemplet tiltrækker uvægerligt turister, hvor der er fire utroligt realistiske Buddha-statuer hugget ind i klippen. Resorterne i Sri Lanka er fyldt med alle mulige mindeværdige steder. Nuwara Eliya, nemlig Mount Sri Pada, der ligger på dens territorium, er nok det mest populære pilgrimsrejsested. Titusindvis af turister tager fra år til år på en vandretur til det hellige fodspor. Det er bemærkelsesværdigt, at dette levn er æret af tilhængere af fire religioner: Buddhister er sikre på, at fodsporet blev efterladt af Gautama Buddha, muslimer beviser, at det var Adam, der nedstammede fra himlen, hinduer tilskriver aftrykket til deres øverste Gud Shiva, romantisk kalder toppen Srivan Adipatam - "kosmisk dans Shiva", og ifølge kristen lære passerede apostlen Thomas her og bragte troens lys til Indien.