Loading icon

Bergens gamle bydel

Byen Bergen Norge er den mest berømte lille by rundt om i verden, hvor du kan slappe af. Her, på en utrolig måde, sameksisterer det moderne livs stormende rytme og den søde charme af en gammel by med en rig historie fredeligt.

Før rejsen booker mange turister en bil i Norway online for at for at få en fordelagtig lejepris, se flere attraktioner og ikke være afhængig af turgrupper. I Bergen starter prisen for at leje en kompaktklassebil fra 15 euro pr. dag, i Oslo fra 18 euro pr. dag; hvis du lejer i en længere periode, kan du få rabat.

Bergen, Norge, er rig på interessante seværdigheder. For eksempel, når du ankommer til Bergen, skal du først og fremmest gå til Hanseatic Bryggen dæmningen. Det var her, byens første bygninger dukkede op. Her er ældgamle havnefaciliteter, og selve havneområdet regnes for middelalderens mest berømte bebyggelse i Norge. Bryggen-kvarteret tilhørte hanseatiske købmænd i fire århundreder og blev ofte beskadiget af brande. Smalle gader og mørke gallerier ser ud til at tage dig tilbage til en fjern fortid. Her ligger også Hanseforbundets Museum, hvor du kan lære om hansekøbmændenes liv og besøge de bevarede sale, hvor hansemøderne fandt sted.



Bryggen Museum er også interessant, hvor du kan få et komplet billede af middelalderens håndværk, handel og hverdagsliv. Mariakirken, der ligger lige bag museet, regnes for den ældste i Bergen. Det blev bygget i det tolvte århundrede.

I Bergen skal du sørge for at se Royal Residence og Haakonshallen, receptionshallen. De blev bygget i henholdsvis 1247 og 1261. I nærheden ligger det berømte Rosencrantz-tårn, bygget i 1270, som blev genopbygget flere gange, forbedret og udvidet til defensive formål. Dette tårn var et symbol på modstand og magt blandt de hanseatiske købmænd.

Fleibanen funicular
er et berømt vartegn i Bergen. Han løfter turister tre hundrede og tyve meter over havets overflade til toppen af Mount Fleyen. Det tilbyder et imponerende panorama over byen, fjorde, bjerge og det vidunderlige hav.

Tilbage fra bjerget kan du trygt gå ned ad bjergskråningerne, vandre gennem gaderne, føle, hvad det er - ægte Bergen. Sørg for at besøge det berømte fiskemarked. Som regel er anmeldelser om ham de mest positive.



Kunstelskere bør bestemt besøge Bergen Galleries med udsigt over søen Lille Lungegerdsvann, som fremviser nogle virkelig fantastiske samlinger af malerier.
Når du er i Bergen, bør du bestemt besøge den berømte nordmands husmuseum komponist Edvard Grieg, der er født og opvokset her. Han boede i et lille hus ved søbredden og komponerede sine store musikværker. Du kan også gå til hans grav, som er hugget ind i klippen. Her ligger komponisten og hans kone Nina begravet. Et museum er nu åbent i komponistens hus.

Det er også interessant at besøge  Museum of Old Bergen , der ligger lige under åben himmel. Træhuse, der er traditionelle for byens arkitektur i det 18.-19. århundrede, er blevet bevaret her. Der er omkring fyrre sådanne huse.

Husk akvariet i Bergen, hvor du kan se pingviner og pelssæler samt skildpadder, slanger og endda krokodiller. Ture til Bergen i dag bliver flere og flere populær. Desuden er hyggelige komfortable hoteller, talrige pensionater, campingpladser og private lejligheder altid klar til at modtage gæster.

Det er ikke svært at komme til Bergen. Du kan gøre dette fra hvor som helst i Norge og fra forskellige byer i Europa med fly, bil, tog eller færge. Bergen Lufthavn modtager regelmæssige fly fra København, Stockholm, Amsterdam, Frankfurt og London. Du kan også flyve med fly fra Prag, Berlin og Paris, Riga og Warszawa. På hverdage kører en bus fra Bergen Lufthavn til centrum hvert kvarter (i weekenden - hver halve time). Bergen kan nås med færge fra Danmark, hvilket er meget spændende. Og hvis du køber en billet til en båd, kan du sejle i fjordene eller langs kysten.