Loading icon

Atlanterhavsvejen

Placeret i det vestlige Norge er Atlantic Road (Atlanterhavsveien) en del af hovedvej 64, der går gennem øerne i øgruppen og forbinder bygderne Bud og Kristiansund, 8274 meter lang.
Biludlejning på forhånd. i Norway er rentabel. Du kan sammenligne priser online og få op til 70 % rabat på leje. For eksempel koster leje i Oslo Lufthavn fra 15 euro pr. dag, i Tromso Lufthavn - fra 16 euro pr. dag.


Verdensanerkendelse
Vejen er blevet erklæret som et kulturarvssted og klassificeret som en national turistrute. Byggeriet stod færdigt i juli 1989. Taksten kompenserede staten for byggeomkostningerne, men efter 10 år blev afgiften annulleret. Atlanterhavsvejen er blevet tildelt titlerne som en bygning fra det 20. århundrede og den bedste turistvej i landet, der konkurrerer med den berømte Troldetrappe (Trollstigen). I 2004 var det den ottende mest populære turistattraktion i Norge med flere hundrede tusinde besøgende i løbet af året.
Det bruges ofte til at optage reklamer for nye modeller af dyre biler.



Sådan kommer du, når du besøger
Attraktionens funktioner tyder på dens direkte inspektion ved hjælp af køretøjer. Afgang til den udføres langs vejene, der afgår fra motorvej E39 mellem Trondheim og Ålesund med en privat eller lejet bil, uafhængigt på cykel eller som en del af en turistgruppe med bus fra Molde by og fra mere fjerntliggende bygder. Den bedste besøgssæson er fra juni til oktober. Om sommeren er der meget flere fordele, men kun om efteråret bringer Atlanterhavet, der viser sin karakter, stormvejr ned på vejen, der flyder over med dråber af spray og endda toppen af ​​bølgebroer med biler, der passerer over dem. Delight kombineret med adrenalin omfavner alle, der er inde i biler i sådanne øjeblikke. I koldt vejr øges chancen for at se hvaler og sæler i havet.
Overnatning
Atlanterhavsvejen bugner ikke af overnatningsmuligheder. Strmsholmen Sea Center tilbyder hytter og lejligheder fra 400 NOK per nat. Nær vejen er der en campingplads Atlanterhavsveien Sjstuer fra 250 NOK for overnatning i autocamper eller telt, fra 1050 NOK for et hus i højsæsonen, lidt højere end prisen på Hustadvika Guesthouse. Hvert af disse steder kan kunder leje motorbåde og en række fiskeudstyr. Stedet anses for at være et af de bedste blandt fans af fisketurisme i Norge. Det er ikke tilfældigt, at lokale fiskere bruger vejen og det omkringliggende område til at fiske efter torsk og makrel.

Hvad skal du se Mange guidebøger taler om syv eller endda otte broer på Atlanterhavsvejen, men faktisk er der seks af dem. Den længste af dem er den Storseisundet Bridge , 260 m lang, som også er den med det største spænd for passage af skibe, svarende til 23 meter. Broen er kendt for sin krumning, som fra visse vinkler får den til at se ud til at gå ingen vegne. Til dette kaldes det nogle gange "fuld". Resten af ​​broerne er ikke af særlig interesse som broer. Ovenstående gælder ikke for de udsigter, der åbner sig fra den og fra hele motorvejen. De fascinerer, chokerer, fylder med følelser, selv de mest uforglemmelige mennesker. Ikke alle i livet formår at stå ved Atlanterhavets kyster og lytte til mågernes skrig og bølgernes støn, der slår mod den klippefyldte kyst, mærke den friske havbrise, se yachter og linier sejle i det fjerne. Betingelserne er ideelle både for kærlige mennesker og som en kur for dem, der har oplevet psykiske traumer. Langs vejen på øerne er der huse, hejrer og andre fugle, der lever i lukkede skær, og lever af det marine liv, som ebbet bringer. På flere udstyrede parkeringspladser og lommer til at stoppe, udforsker turister, der forlader deres biler, området. For at betragte afstanden blev der bygget forskellige observationsplatforme, udstyret med skjolde med informativ information. De mest populære er de broer, der løber på en bakke i en ring rundt om Lyngholmen. Indgangen til gangbroen starter fra lokalerne indrettet i et lodret klippeparti nær parkeringspladsen. Træt af at gå, besøg en hyggelig cafe, gå til turistinformationscentret. Der er et gratis toilet.


Anden underholdning
Dem, der ønsker at prøve fiskelykke, tilbydes endda spinnestænger til timeleje. Myrbrholmbrua bro er specielt designet til fiskeri. På begge sider af den er altaner adskilt fra vejen. Fra en højde på flere meter fra dem fanger de en rovmakrel, der lever i Atlanterhavets hurtige tidevandsstrømme med en snurrende lokke. Fanget fisk renses straks. I forventning om fangsten holder måger sig i nærheden. Hvis du drømmer om at fiske på åbent hav, så tag til fiskerbyen Hholmen eller lej en motorbåd på Strmsholmen. I 3 timer med guide på åbent hav vil de bede om 750 NOK. Der er også et berømt dykkercenter.
Hvis du har et dykkercertifikat, må du ikke gå glip af muligheden for at dykke ned i en pulserende undervandsverden, der tiltrækker med klart vand og understrømme. Prisen for dykning er fra 475 kroon, hvilket inkluderer en bådtur, dykning, inspektion af tang, sunkne skibe og spydfiskeri.

Kvarter
Kristiansund
, som ligger mod nordøst, er af turistmæssig værdi, ikke sandt. Mod sydvest for Atlanterhavsvejen løber motorvejen langs kysten gennem steder beboet af de gamle nordmænd, mod fiskerlejet Byd. På Nordneset-halvøen er der bevaret gravhøje fra bronze- og jernalder. Vandrestien snor sig forbi dem gennem multebærdækkede sumpe og smukke søer bevokset med åkander, til et lille forladt fyrtårn i kanten af jorden. Byud vil appellere til elskere af natur, livet på kysten, historien om Anden Verdenskrig. Kystbakken i den nordlige udkant af landsbyen er blevet omdannet til museum. De bevarede befæstninger af Atlanterhavsmuren - kysten af det nazistiske forsvar, bygget i 1943-1944 langs hele Atlanterhavets kyst - er frit tilgængelige.