Loading icon

Lyon - vævernes by

Det administrative center i Rhone-afdelingen, Lyon, ligger ved sammenløbet af to floder - Rhone og Saone. Grundlagt af romerne i 43 f.Kr. Byen har eksisteret i mere end 2000 år. Lyon var hovedstaden i det romerske Gallien indtil imperiets sammenbrud. Repræsentanter for 60 galliske stammer deltog i festivaler og møder afholdt i denne by. Deres underholdning var meget grusom. I 177 beordrede kejser Marcus Aurelius, at 43 kristne blev henrettet offentligt, nu kender vi dem som "Martyrerne fra Lyon".

Erfarne rejsende foretrækker at booke en bil i France  på forhånd online, sammenligne priser, bedømmelse og anmeldelser. For eksempel kan du i Lyon airport  bestille en kompakt bil til næsten 15 euro pr. dag, i  Airport CDG  priser starter fra 11 euro om dagen.


Sonas højre bred er optaget af den historiske del af byen. De italienske købmænd, der boede her fra begyndelsen af ​​1300-tallet, havde stor indflydelse på dannelsen af ​​denne del. 300 år senere blev Place Bellecour skabt i Lyon, nu er det byens hovedattraktion. Midten af ​​pladsen er optaget af en statue af Louis 14, på piedestalen kan du se allegoriske billeder af to floder. Rona er en mand, Sonna er en kvinde. Der er også et springvand på pladsen, som er i drift hele året rundt. Kun streng frost kan bidrage til dens lukning.

På Brokant-Stalingrad Street er du muligvis interesseret i antikvitetsmarkedet. Det ligger på tredjepladsen i størrelse blandt de europæiske markeder. Udvalget af varer er simpelthen fantastisk: Du kan finde værker fra både renæssancen og midten af ​​det 20. århundrede. Prisen på antikviteter er påvirket af tidspunktet for skabelsen af ​​et mesterværk.

Lyon var kendt som vævernes by. Det fik dette navn på grund af oversættelsen fra det franske navn på Croix-Rousse-bakken i udkanten, hvor væverne slog sig ned.

Lyon mødte slutningen af ​​det 19. århundrede med tilstedeværelsen af 50 tusinde væve. Udviklingen af ​​silkevævning gav anledning til oprettelsen af ​​specielle passager, langs hvilke det var bekvemt at flytte silkeballer. De samme passager blev brugt af den franske modstandsbevægelse under Anden Verdenskrig.
Brødrene Lumiere var også bosiddende i Lyon. Gaden, hvor deres familiepalæ ligger, og nu museet, hedder "Street of the First Film".