Loading icon

Sydvestengland og Stonehenge

Dette er for det meste landdistrikter, skjult så langt i den vestlige del af landet, at Londons tiltrækning ikke mærkes her. Byer med markedspladser og kirker ligger spredt overalt. Havkysten i det sydvestlige England er den ældste i geologisk henseende. De større byer i regionen er Bristol (i nord) og Plymouth (i syd). Landskabet er hjemsted for blomstrende byer, hvoraf nogle kan dateres tilbage til Romerrigets tid. Og endnu tidligere boede primitive stammer her, deres historiske arv er i de fantastiske monumenter Stonehenge og Avebury på Salisbury-sletten.

For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge billeje tjenester i United Kingdom . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Heathrow Airport er 15 euro pr. dag, i Edinburgh Airport er lejeprisen næsten den samme - fra 14 euro pr. dag.

Det "fjerne" vestlige England var beboet af kelterne, som forlod Cornwall med besynderlige geografiske navne. Det var her i det VI århundrede. Legenden om kong Arthur blev født. Tre hundrede år senere voksede et nyt land, England, ud af Alfreds Wessex-herredømme. Kong Alfred, efter at have samlet en hær, besejrede danskerne i hjertet af Somerset-lavlandet. Længere mod vest ligger Devons frugtbare røde jordarter, som om de var dissekeret af to store højland - Exmoor og Dartmoor. Allerede deres landskab giver en idé om skønheden i det lokale land, som afsløres i fuld kraft, når man nærmer sig Cornwalls kyst. Stonehenge 14 km nord for Salisbury er en gammel stenstruktur - Stonehenge.

Dette mest berømte forhistoriske monument i Europa er inkluderet i UNESCO Verdensarvsliste. Arkæologer har diskuteret formålet med komplekset i mange år. Versioner varierer: fra teorien om brugen af ​​Stonehenge til soldyrkelse og ofre til hypotesen om stenenes astronomiske betydning, som er en gigantisk kalender. Stenkonstruktionen blev tilsyneladende bygget i etaper. Det hele startede omkring 3000 f.Kr. da den ydre beskyttelsesskakt og grøften blev lavet.


Inden for ringen, i løbet af det næste årtusinde, kalkstenskonstruktioner blev opført. Kampestenene "kommer" fra kridtbrudene i Marlborough Downs, og de blå blokke til trilith, enorme buer, "kommer" langvejs fra - fra byen Preseli i det sydlige Wales. På trods af strenge begrænsninger i adgangen til hvælvingerne i det berømte forhistoriske monument, er Stonehenge stadig et mystik. Det menes, at stenene udstråler helbredende kraft, og både i gamle dage og i dag søger hundredvis af mennesker at komme hertil på dagene med sommersolhverv.