Loading icon

De mest berømte museer i Bruxelles og Amsterdam

Der er mennesker, der ikke kan lide at blive for længe, ​​og de søger at diversificere deres rejser til udlandet. En fantastisk mulighed er at bestille en tur i to lande, f.eks. til Belgien og Holland.

De, der kan lide at rejse i bil, booker normalt en bil i Belgium online på forhånd. Hos Charleroi Brussels vil leje af en kompakt bil koste fra 18 euro pr. dag og til Zaventem Airport lidt dyrere - fra 21 euro pr. dag. Priserne kan variere afhængigt af sæson, bilklasse og lejeperiode.

Bruxelles, Belgiens hovedstad, har været kendt siden middelalderen. Takket være de kongelige museers rigeste samlinger er byen i dag kendt som det største europæiske kulturcenter. Udstillingen af ​​Museum of Fine Arts indeholder malerier af Rembrandt, Brueghel, Rubens og mange andre store malere. Museet for moderne kunst er relativt ungt - det er endnu ikke 30 år gammelt, men dets samling er også værd at beundre, da det indeholder malerier af både nutidige belgiske kunstnere og verdensberømte malere: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Andre storbymuseer er ikke mindre berømt: Udstillingen fra Royal Institute of Natural History præsenterer skeletterne af gigantiske planteædende firben, der beboede planeten for millioner af år siden. Og museet for musikinstrumenter kan prale af den største samling af forskellige instrumenter i Europa, hvis antal længe har oversteget 6 tusind. Tiltrækker opmærksomhed fra byens gæster og chokolademuseet. Bemærkelsesværdigt nok er adgang til museet og smagning af forskellige udstillinger helt gratis.

Amsterdam er ikke langt bagefter Bruxelles med hensyn til antallet af berømte museer. Det mest besøgte museum i Hollands hovedstad er Rijksmuseum. Det er beliggende i et roligt charmerende hjørne ved bredden af ​​en af ​​kanalerne i den gamle by. Museet blev engang grundlagt af bror til Napoleon Bonaparte, Louis Bonaparte. I dag indeholder den den rigeste samling af malerier af mestrene fra Hollands guldalder, som ikke har nogen analoger. Men turister fra mange lande kommer her, ikke kun for at se værker af Vermeer, Pieter de Hooch, Frans Hals og mange andre mestre, men for at beundre et af Rembrandts værker, der præsenteres her - Nattevagten.



Den andenplads med hensyn til fremmøde efter berømte Rijksmuseum er optaget af et beskedent hus på Princesgracht Street, på nummer 263. Under krigen gemte en jødisk pige, hvis navn er kendt af hele verden i dag, Anne Frank, sig i det med sin familie fra de tyske angribere. Hendes dagbog er nu oversat til mange sprog, og huset er nu ikke kun et museum, men også et forskningscenter for studier af Holocaust. Uden tvivl kan enhver turist, der besøger Amsterdam, ikke andet end at besøge Madame Tussauds. Dens udstilling omfatter flere dele: begivenheder og gadescener fra guldalderens berømte personligheder, et rum med rædsler og en sal af berømtheder.