Loading icon

Ture i Szeged, Ungarn

En uafhængig tur til Szeged er den mest bekvemme og økonomiske måde at lære den smukke gamle by i det sydlige Ungarn at kende og forbedre dit helbred ved de termiske kilder.

Længe før rejsen booker mange turister en bil i Hungary online for at få en favorabel lejepris, se flere attraktioner og ikke være afhængig af turgrupper. Ved Budapest  starter prisen for en kompaktklassebil fra 15 euro pr. dag, ved Budapest Airport er prisen omtrent det samme - fra 14 euro pr. dag.

Når du planlægger en selvstændig rejse til Ungarn, skal du vil være i stand til at dække alle de mest attraktive byer og regioner i dette relativt lille land og se alt, hvad du ønsker. Det kan være svært at købe billetter til Budapest i højsæsonen - om sommeren og på ferier - uden forudbestilling, så det er bedre for uafhængige turister at bestille billetter på forhånd.

Et af de mest populære rejsemål i Ungarn er Szeged by - den tredje mest befolkede i Ungarn, beliggende på begge bredder af Tisza-floden i den sydlige del af landet. Afstanden på 160 km fra Szeged til Budapest kan nemt tilbagelægges med motorvej eller jernbane. Szeged er ikke kun en af de største, men også en af de ældste byer i landet: den første omtale af den blev fundet i kilderne til det 12. århundrede. Men meget tidligere på disse steder var der en romersk bosættelse Partiskum og residensen for Attila, hunnernes konge.



Desværre kunne et stort antal historiske bygninger ikke overleve den alvorlige oversvømmelse i 1879 - ud af 6.000 overlevede mindre end 300 huse. Men byrestaureringsprogrammet, godkendt af kejseren selv, gav byen et nyt udseende, og i dag nyder turister og indbyggere selv at gå rundt i det historiske centrum af Szeged, der blev bygget op i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. i moderne stil og art nouveau-stil.

Blandt de arkitektoniske monumenter i Szeged skiller katedralen sig ud - Temple of the Vow , bygget på den centrale plads i 1930 af røde mursten og rummer op til 5.000 mennesker. Den eklektiske arkitektur og det luksuriøse interiør beundres af turister. Et af de største orgler i Ungarn er installeret i katedralen.

For at se hele Szegeds pragt med dine egne øjne og samtidig optimere omkostningerne, når du organiserer en uafhængig rundvisning, vil det være tilrådeligt at booke billige flybilletter tidligt og leje bolig i den private sektor. Hvis du vælger en lejlighed eller et hostel i byens centrum, er seværdighederne i Szeged inden for gåafstand.



St. Demeter tower
, placeret ved siden af katedralen, franciskanerkirken fra det 15. århundrede i gotisk stil, Serbian church fra 1778 med en storslået udskåret træikonostase er blandt de få bygninger, der overlevede den ødelæggende oversvømmelse. Og efter naturkatastrofen dukkede Nationalteatret og rådhuset, Reyok-paladset i jugendstil og synagogen i jugendstil op på Széchenyi-pladsen.

Szeged er en af de bedste feriesteder i Ungarn: Szegeds termiske kilder vandt berømmelse i det 19. århundrede, da dampbadet blev bygget. I nærheden i 20'erne af det XX århundrede blev der bygget en brønd, hvorfra mineralvand med unikke egenskaber og en temperatur på op til +50 ° C kommer ud, effektiv til sygdomme i mave-tarmkanalen og nervesystemet, muskuloskeletale system og gynækologisk sfære , astma og psoriasis.

I 1981 blev Novoszeged-badehuset åbnet, som fik det uofficielle navn "Svamp" på grund af kuplens oprindelige form. Sammensætningen af mineralvandet i dette bad har en gavnlig effekt på dem, der lider af gigt, osteoporose, gynækologiske sygdomme. For at drage fordel af alle mulighederne i badene - voksen- og børnebassiner, saunaer, dampbade, solarier - er det nok at købe en adgangsbillet til en meget overkommelig pris.Szeged tilbyder et godt udvalg af tre-fire-stjernede hoteller kategori.