Loading icon

Sådan besøger du Sydney på et budget

Sydney er en meget dyr by, men der er masser af ting, du kan gøre for at besøge den på et budget.

En af de bedste måder at spare penge på i Sydney er at bo på et hostel. Disse steder er ofte billigere end hoteller og er gode til at møde medrejsende og skabe venskaber.

1. Bo på et vandrehjem

Hvis du planlægger at besøge Sydney på et budget, skal du være forsigtig, når du vælger din bolig. Det er vigtigt at vælge et vandrehjem, der giver dig den bedste værdi for pengene, mens du stadig leverer væsentlige faciliteter og faciliteter.

De bedste vandrerhjem er placeret i nærheden af store attraktioner og tilbyder fremragende kundeservice til deres gæster. De har også værelser og sovesale, der er rene, komfortable og overkommelige. De er det perfekte valg for rejsende, der ønsker at spare på deres budget, mens de udforsker Australiens pulserende by.

At bo på et hostel er en fantastisk måde at møde nye mennesker og have det sjovt, mens du rejser! Men det er også vigtigt at finde et hostel, der er trygt og sikkert. Heldigvis er der mange gode muligheder for dig at vælge imellem i Sydney.

Vandrehjem er ofte den mest overkommelige mulighed for besøgende til Sydney på et budget. De er normalt placeret tæt på store attraktioner og er nemme at nå med offentlig transport.

Hvis du f.eks. ønsker at bo i Sydney på et budget og gerne vil se den ikoniske Opera House, er der masser af vandrerhjem, der ligger i gåafstand til bygningen. Det er også nemt at finde billige billetter online eller i en billetautomat.

Når du vælger dit hostel, skal du sørge for at se efter et sted, der er nemt at komme til fra lufthavnen og har god adgang til offentlig transport. Det er også en god idé at reservere dit hostel i forvejen, da det giver dig mulighed for at reservere dit værelse, inden du ankommer til byen.

Hvis du leder efter et socialt miljø til at møde andre rejsende, så tjek et hostel i Sydneys blomstrende backpackerdistrikt. King Cross-området er et populært sted for backpackere at bo og er hjemsted for mange pubber og barer. Det er også et dejligt kvarter at gå rundt i, da det er billigere og mere støjsvagt end andre områder af byen.

Hvis du har et stramt budget og ikke har noget imod lidt ekstra plads, anbefaler vi, at du bor hos en af de største backpackere i Sydney kaldet Wake Up! Det har 540 senge og en legendarisk bar i kælderen, som er et fantastisk sted at møde andre rejsende.

2. Tag offentlig transport

Sydney har et omfattende netværk af tog, busser og færger, der kan bruges til at komme rundt i byen til en billig pris. Den bedste måde at komme rundt i byen på er ved at bruge et transportkort, såsom et Opal-kort. Denne genbrugelige billet er nem at bruge og har en billetpris, der automatisk trækkes fra din saldo. Du kan købe et Opal-kort i lufthavnen eller i en hvilken som helst kiosk eller dagligvarebutikk i byen, og det er også tilgængeligt til salg online.

At tage offentlig transport er en glimrende måde at spare penge på, især hvis du rejser med børn eller har et budget. Sydney togforbindelse, som drives af Sydney Trains, er velbetjent og giver et hurtigt, effektivt og omkostningseffektivt alternativ til kørsel.

Busser er en anden billig transportform at overveje, især hvis du bor i byens centrum eller i nærheden af havnen. Disse er normalt billige og kører regelmæssigt, selvom de kan tage et stykke tid at nå din destination.

Hvis du ønsker at besøge nogle af Sydneys mere afsidesliggende strande, kan du i stedet tage færgen. Disse har aircondition, relativt billige og en fantastisk måde at se nogle af byens bedste steder på.

Harbour Bridge og Operahuset er to af Sydneys mest berømte vartegn, så et krydstogt på en af byens færger er en fantastisk måde at opleve dem på. Færger er ofte billigere om søndagen, så det er en god idé at planlægge din rejse omkring dette tidspunkt.

At gå er en anden god mulighed for at udforske byens individuelle kvarterer. Det er også den bedste måde at se Sydneys unikke arkitektur på. Men husk, denne by er stor, og du skal være forberedt på en lang gåtur for at komme fra det ene sted til det andet.

En god måde at spare på maden er at prøve BYO (medbring din egen), når du spiser ude på restauranter. De fleste restauranter i Sydney har et servicegebyr på 10 %, så ved at medbringe din egen vin kan du spare penge på dine måltider.

Et andet tip er at prøve at spise på stranden, hvis du kan. Mange strande i Sydney har gratis grill, og hvis du finder et sted med udsigt, er det en perfekt måde at nyde et måltid på uden at bruge en formue.

Det er umuligt at stifte bekendtskab med seværdighederne i Australia på én dag såvel som på en uge, men du kan se det maksimale antal nye pladser ved hjælp af en lejet bil i en af landets lufthavne. I Sydney kan du f.eks. leje en bil fra 18 euro pr. dag, i Perth - fra 17 euro pr. dag.

3. Tag på hvalsafari

Hvaler er et af verdens største pattedyr, og hvis du leder efter noget at lave, der vil efterlade dig i ærefrygt, er en dag med hvalsafari i Sydney en god mulighed. Der er en række krydstogter og udsigtspunkter til rådighed rundt omkring i byen, som tilbyder en fantastisk udsigt over disse storslåede væsner, når de tager mod nord eller syd.

Det bedste tidspunkt at tage på hvalsafari i Sydney er fra maj til november, hvor migreringen er i fuld gang. I løbet af denne tid har du chancen for at spotte pukkelrygge, spækhuggere og sydlige sandhvaler, når de glider forbi.

Under den sydlige migration får du også chancen for at se mødre lære deres kalve at bryde. Det er et meget specielt øjeblik for en mor at lære sine unge at svømme, og disse øjeblikke er ofte utroligt bevægende.

Du vil sandsynligvis være heldig at få øje på en hval i løbet af denne tid, og det vil helt sikkert give en meget speciel oplevelse! Den bedste måde at nyde dette på er at komme ombord på en hvalsafaritur, der drives af en erfaren marinenaturforsker.

For at undgå at blive hængende i folkemængderne skal du bestille din plads på en hvalsafari-tur i god tid. Der er mange virksomheder at vælge imellem, og du kan finde ud af om dem online eller på telefonen.

Det er også vigtigt at huske, at der ikke er nogen garantier for, at du vil opdage en hval under dit besøg i Sydney, men hvis du har heldet med dig, kan du forvente at se nogle ret utrolige seværdigheder. Disse omfatter operahuset i Sydney, forlystelseskomplekset Luna Park og Harbour Bridge.

Mens du er ude og rejse, kan du også benytte lejligheden til at gå langs nogle af Sydneys mest spektakulære vandreture langs kysten, som er en fantastisk måde at værdsætte de betagende udsigter. Du kan også tjekke Sydney’s Australia Museum og Sea Life Aquarium, som begge har en stor samling af hvaler og andre havdyr.

Du kan endda gå en tur for at se det berømte Hornby Lighthouse, en naturskøn beliggenhed i Watsons Bay, der tilbyder nogle af de bedste udsigter over Sydneys kyst. Det er nemt at komme til fra byen og er en vidunderlig måde at tilbringe en eftermiddag med din familie på.

4. Gå en tur

En af de bedste måder at se Sydney på et budget er ved at gå en tur. Det er ikke kun en fantastisk måde at se byen på, men det er også en sjov aktivitet, der får dig til at bevæge dig og føle dig godt tilpas.

Du vil føle dig meget bedre, hvis du tager dig tid til at få noget motion hver dag, så sørg for at tage mindst 30 minutters gang. Forskning har vist, at gåture kan hjælpe med at sænke dit blodtryk, reducere din risiko for kroniske sygdomme og forbedre dit helbred generelt.

Der er mange forskellige gåture at vælge imellem i byen, så find en, der appellerer til dig, og nyd din gåtur. Kystvandringen Bondi til Coogee er et populært valg, og Royal Botanic Gardens er også et fantastisk sted for nogle afslappende gåture!

En anden populær mulighed er at gå til Sydney Tower Eye, som har 360 graders udsigt over byen. Billetter koster omkring 26 USD, og du kan også forudbestille en yogatime, som er en fantastisk måde at slappe af og få lidt motion på efter en lang dag.

Hvis du er interesseret i at se noget kunst, så tjek Museum of Contemporary Art eller Art Gallery of NSW. Begge har fantastiske moderne samlinger og en masse australske kunstværker at se på. Der er også en gratis begivenhed kaldet Art After Hours hver onsdag aften indtil kl. 22.

Andre fantastiske gratis steder at besøge i Sydney omfatter Royal Botanic Gardens, Royal Sydney Zoo og Royal National Park. Alle disse steder ligger en kort køretur fra byens centrum og er en fantastisk måde at tilbringe en eftermiddag i naturen uden at bruge en masse penge!

Desuden kan du besøge de forskellige markeder i hele byen gratis. Hver weekend bliver skoler og kirkeområder rundt om i byen til markeder, hvor du kan finde lokale varer.

Du kan muligvis finde et job i Sydney, hvilket kan være en fantastisk måde at spare nogle penge på, mens du besøger byen. Faktisk er mange udenlandske statsborgere berettiget til at arbejde her i op til et år, så det er værd at tjekke ud, hvilke muligheder der er, før du tager hjemmefra!