Loading icon

katedralen i Salzburg

Salzburg-katedralen kaldes en af ​​de mest imponerende og imponerende bygninger i byen. Bygningen, der har overlevet den dag i dag, blev bygget i begyndelsen af ​​1600-tallet i barokstil. Det menes, at den første katedral dukkede op her i det 8. århundrede. Den sidste genopbygning blev udført efter Anden Verdenskrig, hvorunder en luftbombe ramte katedralen.

Længe før turen booker mange turister en bil i Austria online for at få en favorabel lejepris og se flere attraktioner. I Salzburg Airport starter prisen på en kompaktklassebil fra 15 euro pr. dag, i  Vienna Airport er prisen omtrent det samme - fra 14 euro pr. dag.


Højden af ​​katedralens tårne ​​er 81 meter, kuplen stiger til 79 meter, den rummer samtidig op til 10 tusinde sognebørn. Katedralen er berømt for sine luksuriøse altre med marmorsøjler og talrige skulpturer, udskårne balkoner og en elegant malet kuppel. Her kan man også se en gammel font fra 1321 (man mener, at Mozart blev døbt i den) og gamle træbænke med udskæringer. Katedralen er aktiv, gudstjenester afholdes her konstant.


Der er gratis adgang til katedralen, den er åben dagligt. Besøgende turister under prædikenerne er ikke velkomne. Katedralen er også ofte vært for fantastiske orgelkoncerter (gratis). Templet har et museum med en samling af kirkelige antikviteter.

Katedralen er placeret i det historiske centrum,
på det sted, hvor Residenzplatz passerer ind i Domplatz, ved Domplatz, 1a.