Loading icon

Alanya - hav og underholdning

Alanya - hav og underholdning

Tallige strande i Alanya er udstyret, rene og komfortable, indgangen til havet er blid og bekvem for børn. Den mest kendte er Kleopatra-stranden, der ligger nær Damlatas-hulerne. Den to kilometer lange kyststribe er berømt for sit gyldne sand og det blå, krystalklare vand i Middelhavet. Det blå flag flyver over stranden - et karakteristisk træk ved de bedste strande i Tyrkiet.

1. Hvad skal man se i Alanya
En fæstning kaldet Ich-Kale eller Alanya-slottet, bygget i 1226, rejser sig på en stejl klippe over 250 meter høj. Det var en defensiv forpost af byen, nu er det et arkæologisk område med observationsplatforme, der tilbyder en fantastisk udsigt over Alanyas natur. Udgravninger er stadig i gang i fæstningen.

Alanya Museum of Archaeology præsenterer turister for den rigeste og mest varierede udstilling af historiske genstande og installationer - fra antikken til moderne tid. Objekter af kultur og religion, moderne og fossiler - alt dette er udstillet i hallerne i Museum-Alanya.

Alanya delfinarium, også kaldet Sealanya, er en anden attraktion, der vil glæde både voksne og børn. Rokker, farverige havfisk, delfiner, sæler og endda hajer er et besøg værd.
Fosforgrotten, eller Damlatash, vil forbløffe fantasien med sine farverige og funklende stenformationer, drypsten og stalagmitter blev dannet her i mere end ti tusind år siden. Navnet Damlatas betyder "stendråbe".

For at rejse i Turkey med komfort foreslår vi, at du lejer en bil i Alanya here

2. Vandaktiviteter og gåture

Aktiv rekreation er, hvad Alanya har at tilbyde turister i overflod. Paragliding, surfing, parasailing, vandscooter og banan - det er blot nogle få af de aktiviteter, som feriegæster kan prøve, mens de slapper af på kysten.
Om natten afholdes der brændende diskoteker og skumfester i Alani-havnen. Du kan også tage en sejltur på en yacht eller båd. Børn vil blive henrykte over vandlandet med mange vandrutsjebaner.

3. Køkken og slik.
Tyrkiske middelhavsretter og traditionelle europæiske retter præsenteres rigt på cafeer og restauranter i Alanya. Uanset om det er små og hyggelige fortovscaféer, eller restauranter med terrasser med fantastisk udsigt, så finder du både eksotiske og nutidige retter overalt. Gözleme-kager fyldt med ost og urter, doner og dolma vil ikke efterlade nogen ligeglade. Og lækker tyrkisk glæde, skumfidus og honning med nødder, is venter på små rejsende.
Alanya er et solrigt og gæstfrit feriested, der venter på sine gæster hele året rundt.