Loading icon

Hvad skal man se i Sverige

Planlægger du en rejse til Sverige, men du kommer ikke til at tænke på andet end IKEA og ABBA? Hvis ja, så er du velkommen til at læse videre. Nedenfor vil du lære om interessante steder og attraktioner i Sverige. Nogle af dem kan være ret kammerater og ikke særlig annonceret til offentligheden, men ikke desto mindre værd at tilpasse din skandinaviske rute til dem.
For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i Sweden . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Stockholm Lufthavn er 20 euro pr. dag, i Malmo Lufthavn - 18 euro pr. dag.
1. Manor Chuleholm
Ejendommen ligger på et meget malerisk sted, 40 km fra Gøteborg ved bugten. Hovedbygningen blev opført i 1898-1904 i en æra med arkitektonisk eklekticisme. Kunden var James Frederick Dixon, en succesrig forretningsmand og ivrig englænder. Det var takket være godsejerens passion, at huset blev bygget efter principperne fra den engelske kunstbevægelse "Arts and Crafts", som ofte støttede sig på middelalderens æstetiske principper. Derfor ligner herregården et middelalderligt slot.
Chuleholm opnåede stor popularitet takket være sin deltagelse i optagelserne af filmen "Melancholia" instrueret af Lars von Trier.
2. Astrid Lindgrens verden
Hvis du rejser med børn, så sørg for at tjekke parken, der er dedikeret til forfatterens arbejde. Det er beliggende i hjembyen Astrid Lindgren Vimmerby , som er beliggende i den sydlige del af landet, 300 km fra Stockholm. Her finder du en hel eventyrby, hvor Pippi Langstrømpe, Carlson, Emil fra Lenneberg og andre forfatterhelte bor. Hver helt i parken har sit eget hus, som alle kan komme ind i. Men husk på, at en voksen bliver nødt til at bukke sig ned foran indgangen, hvis han vil se på de eventyrlige helte, der skal besøges.
I parken er der også flere scener, hvor der spilles forestillinger baseret på bøger. Børn kan interagere med deres yndlingsfigurer personligt.



3. Reed Car Graveyard
Hvis du er fan af hemmeligheder, mystik og forladte genstande, så tag til veteranbilkirkegården i det sydlige Sverige nær byen Ried. En parkeringsplads til biler, der blev forladt af amerikanerne efter Anden Verdenskrig, blev skabt af lokale beboere. To driftige brødre etablerede en parkeringsplads for at sælge bildele til Norge. Parkeringspladsen eksisterede indtil 1980'erne, hvorefter den blev forladt.
Nu absorberer naturen mere og mere disse biler, kroppene ruster, og træerne vokser gennem bunden. Og på trods af dette er omkostningerne for hele flåden i øjeblikket anslået til 100.000 pund!

4. Gotland Island
Gotland
 er en svensk ø i Østersøen. Svenskerne her siges at være særligt venlige og imødekommende, fordi øen har flere solskinsdage end det svenske fastland. Hovedstaden på øen Visby var tidligere en stor handelsby for Hanseatic Political and Economic Union, så her kan du beundre middelalderarkitektur, hvis rødder går endnu længere tilbage. Visby er i øvrigt opført på UNESCOs verdensarvsliste. Erfarne rejsende anbefaler at besøge de lokale  Strandgatan botanical garden  og  Lummelunda Grottan caves samt at gå gennem Visbys barer og prøve den lokale øl med vafler.