Loading icon

Myterne og legenderne om Heraklion er inspireret af Minotaurus spøgelse

Myterne og legenderne om Heraklion er inspireret af Minotaurus spøgelse

Den europæiske civilisations berømte vugge, Kreta-øen modtager årligt millioner af turister, der ønsker at finde sig selv i den berømte labyrint af den voldsomme Minotaurus. Heraklion er ikke kun berømt for en enkelt hule af udyret.

Dette er hovedstaden på øen for et sekund, så du kan stille høje krav til det: det er også en rig kulturarv, en gammel historie fuld af historier, den vigtigste uddannelses- og indkøbspulsåre. Men det vigtigste er en chance for at kaste sig ud i en gammel civilisations verden og livet, at føle sig som en del af en legende, en helt af utrolige myter.Crete air gate

Den femtestørste by i Grækenland , Heraklion, fremstår i al sin herlighed for feriegæster, der kun strækker benene efter flere timers ophold i flyet. Det er herfra, at bevægelsen gennem øens byer til den græske siesta begynder. Og mens den enorme metropol glad åbner sine arme, bør du finde ud af, hvad der venter dig forude.

Mens bussen jævnt bevæger sig gennem gaderne, møder turister nu og da universiteter, museer, teatre - kultur og uddannelse er på deres bedste. Det er meget muligt, at der vil være en havn undervejs, men normalt efterlades den til en snack. Nogle turister nyder også at leje bil til ferie i Greece . Vi kan anbefale at bestille en bil på forhånd, i  Heraklion koster det næsten 15 euro om dagen, i  Heraklion airport - næsten 10 euro om dagen.

Historien begynder med en almindelig havn, som Grækenland har besluttet at forevige i myter. Et par kilometer fra byen vil hjælpsomme grækere vise dig ruinerne af Knossos-paladset. Dette er netop det sted, hvor en blodtørstig halvt tyr, en halv mand, der spiser mennesker, stadig vandrer ifølge de lokales historier.Sandt siden oldtiden er alt stadig intakt, men det er stadig lidt undertrykkende . Uendelige sving, indviklede passager, mandehuller – måske er det netop de veje, som lokalbefolkningen flygtede ad for at leve lidt længere end byen Heraklion med den minoiske civilisations regering tildelt dem.

Hvor begynder Heraklions kulturarv

For at konsolidere levende indtryk skal du besøge det arkæologiske museum. Alle fundene blev ført til dette sted, hvoraf mange er dateret for tre årtusinder siden f.Kr. De mest nysgerrige vil blive vist og fortalt om brugen af ​​græske våben, oprindelsesdatoen for den keramiske tallerken, det unikke ved husholdningsartikler, som andre civilisationer kun kunne drømme om.

Men statuerne og freskerne vil glæde alle, der keder sig i museets lokalhistoriske hjørner. Også for turister er åbne områder med kunstværker og historiske dokumenter.Husker du dig selv, da du åbenlyst kiggede på de store pyramider i Giza i Egypten? Nøjagtig den samme effekt vil være fra fæstningsmuren, der tilhører den venetianske æra af livet i Heraklion. Kreta kan prale af en massiv struktur på 60 meter, der omgiver den gamle del af byen.

Det er tydeligt, at der ligesom alt andet i Grækenland er lidt overlevet her, men mens portene til Pantokrator og Jesus stadig står, de er værd at se.
Byen Heraklion på Kreta slutter ikke der. Hvis du tager en lokal i nakken på ham, så er han klar til at føre enhver ad ikke-turiststier for få penge. Og du bliver nødt til at gå i ugevis - hver eneste sten der husker stadig Herkules' ben.Så kirker, fæstninger i Martinengo og Kules, katedraler, udsøgt værk af venetianske fontæner, gader med mytiske navne (Theseus, Daedalus) såvel som moderne arkitektoniske strukturer venter på dig.

Vi vil heller ikke lægge shopping til side. For den lokale smag, går vi til basarerne, som generelt og i ethvert land, men souvenirs, populære mærker og antikvitetsbutikker er spredt overalt her. Dette giver dig mulighed for at vælge en sød lille ting, som du derefter kan beundre i lange aftener med et glas af den antikke græske vin Retsina.