Loading icon

Amsterdam - turisternes forventninger vil gå i opfyldelse!

Amsterdam er den legendariske frihedsby, berømt for sine museer, kanaler, kaffebarer og underholdning. Byen har 160 kanaler, der forbinder de 90 øer, hvor Amsterdam ligger.

Den hollandske hovedstad kaldes ofte "Nordens Venedig",
selvom vi med det samme advarer dig om, at du ikke vil se gandoliere her. Men rollen som basilikaen St. Mark spilles af det ikke mindre ældgamle tempel for Skt. ikke på land.

Biludlejning på forhånd er også rentabel i Netherlands . Du kan sammenligne priser online og få op til 70 % rabat på leje. For eksempel koster leje i Amsterdam kompaktklassebil næsten 15 euro pr. dag, i  Eindhoven   næsten 13 euro pr. dag.

Der er allerede blevet sagt meget om de berømte kaffebarer, der tilbyder et udvalg af ti varianter af udvalgt marihuana. Forresten besøger de lokale ikke disse etablissementer særlig ofte, som er beliggende i byens centrum og tiltrækker turister fra hele verden. Desuden er antallet af kaffebarer i de senere år faldet fra 1700 til omkring 200-300 etablissementer. Det er ikke svært at finde en kaffebar - i navnet vil et bogstav være malet grønt, og i vinduerne vil du se en krans af grønne løg.

At besøge kaffebarer indebærer ingen risiko .
Dette er slet ikke skræmmende stofmisbrugere, men pæne, ryddelige etablissementer med fredelige, smilende besøgende. Generelt bærer den oprindelige hollandske politik frugt: Der begås langt mindre alvorlige forbrydelser i landet end i nabolandene. Men glem ikke, at ifølge statistikker er den største forbrydelse af stofmisbrug i Holland tyveri af cykler! Vær forsigtig: De susende cykeltyve drømmer om at trække dit tohjulede køretøj!



Nå, ja, du har sikkert ved selv, at Red Light District har eksisteret i Amsterdam siden det 15. århundrede, og prostitution er legaliseret og betragtes som et respekteret erhverv. Det er kun tilbage at præcisere, at dette forfærdelige sted er et af de sikreste områder i en i forvejen ikke alt for skræmmende by.

Det menes, at en fjerdedel af turisterne tager til Holland for lovligt at ryge hash.
Men nu er vi interesserede i de tre fjerdedele, der ikke ledes af billig underholdning, og som en sidste udvej drikker sig fredeligt fulde i en lokal bar og smager "Heineken", som er produceret i Amsterdam.

Men først, glem ikke at besøge museet for den store Van Gogh,
åbnede i 1973 og indeholder den største samling af værker af den uovertrufne maler. Den gamle bygning fra det 17. århundrede huser museet for den berømte hollandske mester - Rembrandt. Kunstneren boede i dette hus, som nu er blevet omdannet til et vidunderligt museum med et stort antal malerier og næsten alle raderingerne af den store kunstner og gravør.


Glem heller ikke, at byen er hjemsted for det historiske museum i Amsterdam,
det berømte Riksmuseum med værker af Jan Vermeer og de bedste flamske mestre, Madame Tussauds voksmuseum og det erotiske museum, der fylder fem etager.

Om dagen, i Amsterdam,
vandrer de langs kanalerne og besøger museer for store malere, om natten slynges de på diskoteker i Melkweg, Escape og andre berømte klubber. Glem ikke at undvige cyklister og lad dig ikke rive med af bløde stoffer (og endda hårde stoffer, som du dog næsten ikke kan komme her), og så bliver Amsterdam for dig en smuk, åben og imødekommende by, hvor alt er fint (nå, hvis du ikke tæller forræderiske cykeltyve med).