Loading icon

Traditionelt tjekkisk køkken

Det nationale tjekkiske køkken er en kombination af ældgamle opskrifter, et træk ved den geografiske placering og indflydelsen fra nabolandenes køkkener på det. Hovedfunktionen er enkelhed og kalorieindhold.
For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i Czech Republic . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Prague er 15 euro pr. dag, i Brno  - 16 euro pr. dag.
De vigtigste fødevareprodukter kan betragtes som grøntsager: kartofler, sød peber, græskar, løg, gulerødder, tomater. Blandt de mest populære frugter er: æbler, pærer, abrikoser, jordbær, citroner, blommer. Hvad angår kød, her er det værd at nævne: svinekød, kalvekød, oksekød, sjældnere fjerkræ. Det er svært at forestille sig det tjekkiske køkken uden mejeriprodukter: creme fraiche, smør, hytteost og oste. Kornprodukter er også ret populære, de bruges til at tilberede korn, tilbehør, tilføje til supper og salater. Som krydderier og krydderier brug: sort peber, paprika, hvidløg, sesam, kanel, vanilje.
Czech dumplings
er den mest berømte ret, der tilberedes både på hverdage og til festligheder. De bruges som tilbehør, som forret med smør og hvidløg. Klassiske dumplings er lavet af: gær, mel, vand, salt, mælk og sukker. Bramborak er en anden interessant ret, uden hvilken det er svært at forestille sig det tjekkiske bord. Opskriften indeholder: løg, kartofler, æg, mel, mørk øl. Som krydderier brug: merian, sort peber. Hovedingrediensen i denne ret er røget bryst, hvilket skaber en usædvanlig smag. Fladbrød steges i vegetabilsk olie og serveres med fed creme fraiche.


Forretter er ret populære, især grøntsags- og kødsupper. Bønnesuppe i Tjekkiet er lavet af: røde bønner, løg, kartofler, vand, tomater, gulerødder. Pølser bruges som en ekstra ingrediens. Som krydderier supplement: timian, sort peber, paprika, hvidløg, persille. Resultatet er en lækker, solid ret med en krydret smag og en usædvanlig aroma.
Pork knuckle
er en festlig ret, der uvægerligt er til stede på festbordet. Til dets tilberedning bruges næsten intet, undtagen: kød, løg, gulerødder, salt og vand. Dette er en simpel ret, der praktisk talt ikke kræver værtindens deltagelse. Du skal bare være tålmodig og finde lidt tid. Og så kan du nyde en lækker ret med en udtalt aroma.


I Tjekkiet elsker de og laver ofte alle slags kager. Dukatboller er en lækker ret, der altid dukker op under tedrikning. Opskriften indeholder følgende komponenter: mælk, gær, æg, sukker, majsstivelse, mel. Som fyld tilberedes en creme af: fløde, honning, smør, hytteost. Som en tilføjelse, brug: rom og vanilje. Resultatet er en lækker dej med en delikat skorpe og luftig creme.