Loading icon

Tallinn fik status som Europas Grønne Hovedstad

Selvom 2023 stadig er langt nok væk, har konkurrencen om titlen som den grønne europæiske hovedstad i 2023 allerede fundet sted. Som et resultat blev denne titel givet til estiske Tallinn, som formåede at omgå Gøteborg (Sverige), Krakow (Polen) og Sofia (Bulgarien).

Biludlejning på forhånd i Estonia er også rentabel. Du kan sammenligne priser online og få op til 70 % rabat på leje. For eksempel, leje i Tallinn airport kan du bestille en bil fra 11 euro pr. dag, i Tallinn centrum kan du bestille en bil fra 10 euro pr. dag.


De byer, der kom til finalen, blev traditionelt vurderet af en international jury, som omfatter en ekspert fra området for bæredygtig udvikling. Hovedkriteriet for deltagelse i konkurrencen er byens befolkning på over 100 tusinde mennesker. Juryen vurderede kandidaterne efter mere end 10 kriterier: miljømæssig biodiversitet, vand- og luftkvalitet, bæredygtig jordudvikling, indførelse af grøn offentlig transport, og så videre.


Tallinn modtog karakterer fra "4 " til "5"
i henhold til alle kriterier. Lokale myndigheder kæmper aktivt for renheden af ​​vandområder, bevarelse af biodiversitet, sparer ingen indsats og penge til udvikling af "miljøvenlig" transport og stræber efter "bæredygtig" arealanvendelse.


Desuden er beboere i Estisk
kapital tiltrækkes konstant til at deltage i grønne initiativer. Bemærk, at titlen på den nuværende grønne hovedstad er byen Lahti (Finland), og i 2022 vil denne stolte titel blive båret af Grenoble (Frankrig). Titlen "Europas grønne hovedstad" er blevet tildelt årligt af Europa-Kommissionen siden 2011.