Loading icon

Vejtransport i Storbritannien

I Storbritannien er bilen gud og konge. Antallet af bilejere er stort - ved sidste optælling er antallet af biler i privat brug 22 millioner. Veje, især i den sydøstlige del af Storbritannien, er de mest befærdede på det europæiske kontinent.

For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i UK . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i London City Lufthavn er 20 euro pr. dag, i Manchester er lejeprisen den samme som i lufthavnen, selvom leje i lufthavnen normalt er billigere.

Britain har et omfattende vejnet. Det er gratis at rejse på næsten alle veje, men at stå i trafikpropper har længe været en integreret del af det britiske liv. I de senere år begyndte regeringen, i et forsøg på at løse problemet med trængsel i stedet for at udvide motorveje (hvilket kun bidrager til deres større trængsel), at indføre betalingsveje.

Det er svært at sige, om der under de nuværende forhold vil blive foretaget de nødvendige investeringer i udviklingen af ​​den kollektive trafik, så den bliver en effektiv og billig erstatning for biler. Mens briterne forsøger at skifte til offentlig transport, hæver brændstofpriserne (i Storbritannien er benzin dyrere end i de fleste andre lande i verden).

Med hensyn til briternes adfærd på veje, er det i overensstemmelse med den herskende stereotype om dem. Det er sædvanligt i landet at udvise høflighed og respekt over for andre trafikanter, og ethvert tegn på uhøflig adfærd kan forårsage raseri og vrede.

Alvorlige manifestationer af "motorvejsraseri" forekommer ikke ofte, selvom mange har en anden mening om dette emne, da det er almindeligt for medier for at skrue op for hypen omkring særligt skandaløse tilfælde af overfald.
Det er strengt forbudt at køre spirituskørsel. Der anvendes ekstremt strenge sanktioner over for lovovertrædere.