Loading icon

Tyrkisk køkken: desserter, supper, salater og andre retter

Det tyrkiske køkken er et rigtigt mesterværk, der fortjener din opmærksomhed. Den har været under udvikling i meget lang tid, så i vores tid er der enormt mange forskellige retter i den. Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at smage alle delikatesserne under din ferie, men det er værd at prøve de mest populære kulinariske mesterværker på ferien!
De, der kan lide at rejse i bil, booker normalt en bil i Turkey online i rykke. I lufthavnen Istanbul Ataturk koster det at leje en kompakt bil fra 16 euro pr. dag, og i lufthavnen Antalya er det lidt dyrere - fra 18 euro pr. dag. Priserne kan variere afhængigt af sæson, bilklasse og lejeperiode.
De vigtigste træk ved det tyrkiske køkken
Tyrkiets befolkning holder sig til islam. Derfor er der praktisk talt ingen retter tilberedt med svinekød i det tyrkiske køkken. For at skabe kulinariske mesterværker vælger kokke kylling og lam. Du kan smage disse lækre retter på lokale restauranter.
Det tyrkiske køkken er direkte relateret til den rigelige brug af pepperoni. Denne grønne grøntsag gør smagen af ​​retter mere krydret. Tørret pepperoni føjes til kulinariske mesterværker, som mange rejsende kan lide.
Derudover er det tyrkiske køkken populært med brugen af ​​oliven, som føjes til mange retter. Intet måltid er komplet uden en portion årstidens grøntsager. De spises friske, stegte, syltede eller kogte.


Tyrkiske ferieretter
Tyrkere elsker simpelthen kalkun, så de tilbereder det til næsten hver ferie. Højtidelige dage er også ledsaget af alle slags slik, som både børn og voksne kan lide.
Tyrkiske salater og appetitvækkere
Faktisk betragtes snacks i dette land som en rigtig kunst. De skal serveres på bordet inden hovedretten. Kolde snacks er sprøde agurker med en krydret smag (hvidløg + yoghurt), alle slags blandinger, hvis basis er pepperoni. Hvis vi taler om varme appetitvækkere, skal du sørge for at prøve store rejer med hvidløg (bagt i ovn) samt svampehætter fyldt med kogt kylling.
I Tyrkiet er det sædvanligt at tilberede salater uden mayonnaise. Dressingens rolle spilles af en blanding af eddike, citronsaft og olivenolie. Salatens sammensætning indeholder ingredienser, som kokkene vælger, med fokus på en bestemt sæson.


Tyrkiske supper
I dette land er det sædvanligt at tilberede forretter i en rig kødbouillon. De vigtigste ingredienser i supper er alle slags årstidens grøntsager, nudler, ris. En ret lavet af æg, citronsaft og olivenolie er ret populær. Dette er en purésuppe, der vil efterlade et varigt indtryk.
Hvis det er en varm sommer udenfor, kan du bestille lækker cacik soup i en af ​​restauranterne. Den er tilberedt af agurker, naturlig yoghurt og aromatiske krydderier tilsættes. Supper baseret på tomater, svampe, kylling og røde bønner fortjener også din opmærksomhed.

Tyrkiske desserter
Dette er et land, der vil vinde hjertet af enhver sød tand. Udvalget af lækkerier er ekstremt bredt, så du er sikker på at finde noget, du kan lide. Prøv  Turkish halva , sprøde dejkugler,  baklava  overhældt med lækker sukkersirup. Derudover vil du kunne lide kvæde kogt i sød sirup, som kan smages i enhver tyrkisk restaurant. Sørg for at stifte bekendtskab med det tyrkiske køkken, hvis du beslutter dig for at tage til dette land på ferie. Du vil blive glædeligt overrasket over de mange lækre retter, som du gerne vil smage igen!