Loading icon

Ferier i Andorra: oversigtsoplysninger til turister

Ferier i Andorra: oversigtsoplysninger til turister

På trods af det faktum, at arealet af Andorra kun er 468 kvadratkilometer, og selve fyrstedømmet er på den sekstende plads blandt de mindste stater på planeten, kan du naturligvis ikke kede dig her. Blandt bjergtoppene, floderne og søerne er alle betingelser skabt for kulturel berigelse og nydelse af sport, forfriskende gåture, sund rekreation, gastronomiske lækkerier og shopping.

Mere end 960 hoteller er tilgængelige i Andorra for online booking med særlige rabatter op til 70%. Hotels Scanner hjælper dig med at finde de bedste tilbud ved at sammenligne priser fra alle populære bookingsystemer på én gang.
Aktiv ferie i Andorra

Udvivlsomt er hovedattraktionen for turister i Andorra skisportsstederne Alp2500 og Vallnord, veludstyret til hele familien, og den medfølgende komfortable hoteller, barer, restauranter og klubber. I et af de højeste bjergrige lande i Europa er der 72 bjergtoppe, hvoraf nogle er over 2000 meter i højden. I sæsonen, som varer fra december til midten af ​​april, kommer fans af ekstrem vintersport fra hele verden hertil.

 Vidunderlige udsigter, naturlige termiske kilder, frisk luft og rig flora gør dette lille land til et ideelt destination for vandreture, sport og bjergturisme. En af de mest usædvanlige aktiviteter, der tilbydes i Andorra , er at bo i iglohuse, der udelukkende er bygget af is og sne.

 En anden vigtig fordel ved Andorra er, at det er bekvemt at komme dertil fra Barcelona.

Andorra for børn


Der er forskellige muligheder for familier, der rejser til Andorra med børn. De mindste forældre efterlades i børnehaver, forsigtigt åbnet i de mest populære skisportssteder. Større børn kan være med på ski på særlige spor. Klasser kan være individuelle og gruppevis, men for at deltage i et hold med andre børn, skal barnet have mindst lidt rideerfaring.

 Også kan børn have det sjovt med en usædvanlig rejse på en hundeslæde . Mange restauranter har farverige børneværelser, som du bør forhøre dig om på forhånd.

 Hvis børnene allerede er i skolealderen, kan de være interesserede i nogle af de interessante museer i Andorra, f.eks. Electricity Museum eller tegneseriemuseet.

Andorras attraktioner

Andorra er et indiskutabelt kulturmonument, hvor en nutidig kan stifte bekendtskab med antikke arkitektoniske genstande og religiøse institutioner. Mange kirker og templer har overlevet den dag i dag i uberørt bevarelse, men den berømte statue af Jomfruen af ​​Meritchell (Mare de Déu de Meritxell) er præsenteret i en nøjagtig kopi - originalen brændte ned i en brand i 1972. I den gamle del af hovedstaden i Andorra la Vella er der den romanske kirke St. Stephen (Eglesia de Sant Esteve); et par kilometer derfra ligger det antikke Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), hvis konstruktion går tilbage til det IX. århundrede.

 Desuden er et stort antal originale og usædvanlige museer åbent på det lille fyrstedømmes territorium: nogle er viet til parfumeri og tobaksrygning, mens andre er viet til de daglige træk ved adels- og bondehuse.

Andorras nationale køkken

Traditionelt andorransk køkken fokuserer på lokale råvarer og afhænger altid af sæsonen. Her kombineres de bedste smage fra det catalanske køkken, spansk og endda fransk på den mest behagelige måde. Vi vil forsøge at fremhæve det vigtigste, der er værd at prøve af mad i Andorra på forskellige tidspunkter af året.

 Om efteråret, når jagtsæsonen begynder, serveres vildtretter (carne de caza) i fyrstedømmet . Den lækreste er den stegte hare og vildsvin.

 Med fremkomsten af ​​vinterkulde byder Andorras gastronomi på varme retter baseret på årstidens grøntsager - kål og mangold.

 Påske fejres om foråret , og så nyder folk søde kager og donuts "bunyol de vent", og som hovedretter spiser de torsk, sild og ål, syltet efter en særlig metode.

 Sommeren er sæsonen for naboferier, hvor Andorra viser sig altid fra sin bedste side. De bedste kokke tilbereder den populære catalanske ret cannelloni - lamme- eller svinekød pakket ind i dej og dækket med béchamelsauce.