Loading icon

Athen - en speciel græsk by med en historisk arv

Græsk hovedstad imponerer med sin historiske og kulturelle arv, og ingen by i verden er i stand til at gøre et så levende indtryk. Athen er en speciel by med en rig fortid og fantastiske vidnesbyrd om en gammel civilisation, der gav anledning til dannelsen af ​​verdensdemokrati. Dette sted er begyndelsen på velstand og fødslen af ​​en gammel kultur -  Akropolis, som er det mest populære sted i verden med det største antal turister.
For en behagelig tur foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i Greece . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Athens er 17 euro pr. dag, i lufthavnen Heraklion er lejeprisen den samme som i byen, selvom leje i lufthavnen normalt er billigere.


Athen er omgivet af Attikas bedste strande. Topstrande i Athen på  1001beach .
Attraktive Athen – vidde for turister
Athen er en hellig by af stor betydning i oldtiden. Siden de olympiske lege er byens gader og kvarterer blevet forvandlet med fremkomsten af ​​nye moderne bygninger og åbningen af ​​nye museer. Under bygningen af ​​Akropolis metrolinje blev vigtige arkæologiske fund opdaget, der repræsenterer gamle prøver af dygtigt skabte retter med smukke mønstre og tegninger. Et fantastisk museum er blevet skabt i et veludstyret rum i den moderne metro med udstillinger fundet under udgravninger. I det historiske centrum er der historiske monumenter, blandt hvilke det majestætiske Hefaistos-tempel, som ligger i den vestlige del af Akropolis, fortjener særlig opmærksomhed. Den ældste bygning har bevaret sit udseende og imponerer med et storslået kompleks af marmorsøjler og dygtige billeder af folkehelte fra gamle legender. Den græske hovedstad betager med det gamle boligområde Plaka med en labyrint af gader og tusindvis af trapper designet til romantiske gåture blandt gamle huse med blomstrende gårdhaver. Dette sted er fyldt med gamle ruiner og kirker i byzantinsk stil, der bringer en særlig gammel smag til de livlige moderne gader med mange smukke restauranter, museer og natklubber. Folk Art Museum ligger i den østlige del af kvarteret og præsenterer samlinger af nationale temaer i sine haller. Anafiotika er en sand juvel af Plaka med mystiske smalle gyder og blindgyder prydet med smukke og blomstrende pavilloner. Athen er hjertet af en gammel civilisation med et berømt varmt hav, der tiltrækker rejsende fra hele verden.

Byens seværdigheder
•  Athens Acropolis  er et monumentalt kompleks bestående af gamle strukturer, der ligner resterne af majestætiske templer og fæstninger. Bevis på civilisationens magt rejser sig på en klippefyldt bakke og er det mest populære sted af turistmæssig betydning. Det hellige sted tiltrækker med søjlernes storhed og elegancen i den antikke stil, afspejlet i de gamle ruiner, der gennemgår en grundig rekonstruktion. De fleste turister oplever fantastiske fornemmelser, når de ankommer fra den moderne del af byen til den antikke Akropolis, som bevarer fortidens aftryk.

•  Parthenon  - et smukt tempel af hvid marmor, bygget til ære for gudinden Athena Parthenos. Den antikke bygning er et arkitektonisk mesterværk, lavet i en kombination af kunstnerisk dygtighed og skulpturel perfektion. Arkitekturen i det hellige tempel indeholder elegancen af ​​linjer og harmonien af ​​perfekte former i de gentagne detaljer af dygtig dekoration. Majestætiske søjler og smukke skulpturer forbløffer med en særlig gammel charme.

• Odeon of Atticus Herodes er et historisk monument, der har bevaret udseendet af et gammelt amfiteater med en majestætisk scene og et udendørs auditorium. Det arkitektoniske vidunder slår til med sine monumentale former og storhed i skalaen. Den antikke bygning har intet tag, men dette ændrer ikke charmen ved det bevarede udseende med fantastiske træk fra antikken. Dette unikke sted er af stor kulturel betydning på grund af de livlige forestillinger og festivaler, der afholdes her.

Grækenlands hovedstad har tidligere oplevet mange triumfer og tragedier, blomstret i fredstid og skabt mesterværker inden for arkitektur og kunst. Athens gader har bevaret en gammel del af storheden i en rig historie, hvor tiden ser ud til at være stoppet i marmorpragt.