Loading icon

De bedste seværdigheder i Jakarta

De bedste seværdigheder i Jakarta

Jakarta er hjemsted for en bred vifte af seværdigheder og attraktioner, der spænder over landets historie helt op til i dag. Fra hovedstadens ikoniske vartegn til mindre kendte attraktioner, der vil hjælpe dig med at forstå Indonesiens unikke kultur, her er nogle af de bedste seværdigheder i byen.

Et af de mest populære områder at besøge er Kota Tua eller Old Town Batavia, et malerisk område, der er spækket med caféer og museer. Det har også en central brostensbelagt plads, hvor du kan nyde skønheden i de hollandske kolonibygninger, der omgiver den.

For en behagelig rejse foretrækker mange turister at bruge biludlejningstjenester i Indonesia . Den gennemsnitlige pris for at leje en bil i Bali Airport er 16 euro pr. dag, i Jakarta Airport - 18 euro pr. dag.

Kota Tua

Kota Tua er det historiske kvarter, der engang var Jakartas koloniale centrum. Dette kvarter har en rig kulturarv og har gennemgået et større revitaliseringsprogram for at udvikle området som et levende turiststed.

Distriktets hovedattraktioner omfatter Fatahillah Square (også kendt som Taman Fatahillah), Jakarta History Museum og Wayang Museum. Dette er fantastiske steder at udforske for alle, der er interesserede i at lære mere om Indonesiens historie og koloniale påvirkninger.

Desuden kan turister også tage til Sunda Kelapa, et havneområde, der ofte er oversvømmet med fotografer, der tager billeder af de gamle både langs havnefronten.

Nabolaget er også hjemsted for Cafe Batavia, en restaurant, der genskaber den hollandske kolonitid. Det er et af de bedste steder at nyde et måltid og genopleve Kota Tuas historie.

Pelabuhan Sunda Kelapa

Beliggende ved mundingen af floden Ciliwung, Sunda Kelapa er Jakartas gamle havn. Det er også stedet for byens første fort, bygget af det hollandske østindiske kompagni.

Havnen er fyldt med rækker af traditionelle sejlbåde, der er kendt som "pinisi", og de tilbyder vidunderlige fotomuligheder. Disse skonnerter er en del af Jakartas historie, og de bruges stadig til at transportere gods mellem forskellige øer.

Men havnen handler ikke kun om smuk natur, det er et sted, hvor der sker meget liv. Der er små både ankret langs molen, og grupper af mennesker krøber sammen ved, at vandkanten ryger.

Hvis du ønsker at få et andet perspektiv på dette travle byområde, så tag en sejltur til havnen. Dette vil give dig et bedre billede af, hvordan Sunda Kelapa virkelig er.

Nationalmuseet

Et af de bedste steder at lære om Indonesiens rige historie er Nationalmuseet (Museum Nasional), som officielt åbnede i 1868. Dets samling på 109.342 genstande dækker forhistorisk, arkæologi, etnografi, numismatik-heraldisk, keramik og geografi.

Hvis du har tid, er den fire-etagers bygning et besøg værd. Der er fire permanente udstillinger, organiseret med temaer, herunder menneske og miljø; viden, teknologi og økonomi; social organisation og bosætningsmønstre; og skatte og keramik.

Museet, der ligger ved siden af Fatahilah-pladsen i det gamle Batavia, blander hollandske koloniale træk med elegante indonesiske detaljer. Over hovedindgangen er et glasmaleri af den hollandske kunstner Ian Schouten Prinsenhof.

Dunia Fantasi

Dunia Fantasi eller Fantasy World er den største og mest spændende forlystelsespark i Jakarta. Med over 40 forlystelser og attraktioner finder du noget, der kan begejstre dig og din familie.

Parken byder på en række udendørs forlystelser, herunder en Halilintar-rutschebane, Arung Jeram og Niagara-vandet. Det er også hjemsted for mange indendørs attraktioner, såsom karrusel og et pariserhjul.

Parken byder også på vandlande, såsom Atlantis Water Adventure. Det har et bølgebassin, en flydende pool og en kontinuerlig flodpool. Der er også et par børnebassiner og restauranter.

Kosenda Chinatown

Jakarta er en fascinerende by, og det er vigtigt at tage sig tid til at besøge de kulturelle attraktioner, der afspejler blandingen af indonesisk, kinesisk, arabisk, indisk og malaysisk kultur.

Nabolaget Kosenda Chinatown er et af de bedste steder at se historisk kinesisk arkitektur i byen. Dette UNESCO-verdensarvssted er et must-besøg under din rejse til Jakarta.

Du finder mange interessante museer her, herunder Museum Bank Indonesia, som fortæller historien om Indonesiens valuta fra tidligere tider og frem til i dag.

Derudover er der nogle gode restauranter, der er perfekte til at nyde et måltid, mens du nyder den fantastiske udsigt over byen. Nogle af disse omfatter Awan Lounge, som har en smuk tagbar med spektakulær udsigt og en stilfuld restaurant, der serverer velsmagende cocktails og øl.

Wayang Museum

Hvis du leder efter et indblik i Javan-wayang-dukketeater, er Wayang Museum et fantastisk sted at besøge. Du finder alle typer wayang (skyggedukker) her fra hele Indonesien.

Museet har også en permanent udstilling med wayang-dukker fra andre lande som Kina, Indien, Vietnam og Frankrig. At have dem alle under ét tag gør det nemmere for dig at se og lære om de forskellige typer wayang-dukker i Indonesien.

Museet er et must-besøg for enhver besøgende i Kota Tua, der ønsker at lære mere om wayangs historie og dens rolle i lokal kultur. Det er et meget praktisk sted at besøge, da det ligger lige ved Fatahillah-pladsen, så det vil ikke tage for meget af din tid, hvis du allerede er ved at udforske det gamle hollandske koloniområde Kota Tua.

Jin De Yuan Buddhist Temple

Jin De Yuan Buddhist Temple er et af de ældste kinesiske templer i Indonesien. Templet blev grundlagt i 1650 og tiltrækker tilhængere af både kinesisk og konfuciansk tro.

Indvendigt fylder et væld af billeder og statuer hovedsalen, mens tilbedere synger og ofrer røgelse. Længst bagerst i templet svæver en kæmpe hvirvlende røgelse fra loftet.

I 1755 restaurerede en kinesisk kaptajn templet og omdøbte det til Jin De Yuan. Det er nu hjemsted for atten buddhistiske munke.

Tempelområdet blev stærkt beskadiget af en brand i 2015, men komplekset er blevet genåbnet under ny ledelse ledet af Tan Adi Pranata. Forud for dette års kinesiske nytår oplyser lanterner området. Komplekset er en påmindelse om det kinesiske samfunds lange tilstedeværelse i Jakarta. Det er et must-see for dem, der leder efter en kulturel prøvesten.

Merdeka Square

Merdeka Square, det største og mest populære torv i Jakarta, er et åbent område på én kvadratkilometer, der ligger i centrum af byen. Det er omgivet af vigtige regeringskontorer og bygninger, såsom Merdeka-paladset, Istiqlal-moskeen og adskillige museer.

Området er også kendt for sine lokale messer, håndværkermarkeder og militærparader. Nationalmonumentet, designet af Indonesiens første præsident Sukarno til minde om kampen for uafhængighed, er placeret her.

Tusinder af indonesere kommer til denne plads hver weekend eller helligdag for at slentre, spille fodbold eller bare sidde og slappe af i græsset. Du kan finde billig traditionel mad (bakso, nasi uduk og ketoprak) og souvenirs, der sælges af de mange gadesælgere her.

Nationalmonument

Beliggende i hjertet af Merdeka-pladsen er Nationalmonumentet et af Jakartas mest ikoniske vartegn. Det symboliserer kampen for Indonesiens uafhængighed og er et stolt symbol på landets præstationer.

Obelisken – eller Monas, som den er kendt – er 132 meter høj og er dækket af en flamme, der er belagt med ægte guld (33 kg). Det er åbent for offentligheden og tilbyder en fremragende udsigt over byen.

Det er også hjemsted for et historisk museum med dioramaer, der beskriver vigtige øjeblikke i indonesisk historie. Der er også en uafhængighedssal, hvor du kan se en kopi af Proclamation of Independence.

Det 137 meter høje tårn har også en observationsplatform på toppen af koppen, som tilbyder fremragende udsigt over den omkringliggende storby. Elevatoren til toppen kører hver time og har plads til 600 personer.

Nationale kirkegård

Hvis du leder efter et sted at besøge i Jakarta, så er National Cemetery en værdifuld destination. Det er en af de mest historiske seværdigheder i byen og er hjemsted for nogle af Indonesiens største helte.

Det er også et godt sted at udforske, hvis du er interesseret i at lære om Indonesiens historie. Det er et roligt område, der er fyldt med smukke bygninger, og det er nemt at tilbringe dagen der på at slentre rundt og nyde atmosfæren.

Hvis du føler dig lidt pjattet, så er der også nogle gode restauranter at vælge imellem i dette område. Sørg for at prutte om den bedste pris, og du vil ikke blive skuffet!