Loading icon

Rejsen til Athen: liverapport. Solrige Athen

Om morgenen tog vi til centrum af Athen til metrostationen Akropolis. Vi undersøgte ruinerne af det olympiske Zeus tempel, kun søjler tilbage af det, men på et tidspunkt var denne bygning meget betydningsfuld. I nærheden ligger den romerske kejser Hadrians bue. Spor af udgravninger er synlige overalt. Det skal bemærkes, at der ikke er nogen handel og ingen grill i nærheden af ​​monumenterne, men i Jalta, lige ved Livadia Palaces mure, er der boder med diverse souvenir-sludder.

De, der kan lide at rejse i bil, booker normalt en bil i Greece online på forhånd. I Athens Airport vil leje af en kompakt bil koste fra 16 euro pr. dag og i Heraklion Airport lidt dyrere - fra 18 euro pr. dag. Priserne kan variere afhængigt af sæson, bilklasse og lejeperiode.

Der er en restaurant i bygningen til de kongelige tjenere. Men grækerne tænker gudskelov ikke på at stege chebureks i nærheden af ​​Parthenon. I nærheden af ​​Akropolis-stationen, shoppinggaderne i Plaka-distriktet, kan du her købe amforaer af forskellige typer og størrelser, figurer af græske guder, naturlige svampe, olivenolie og meget mere. Grækerne anbefaler, at du salver dit hår med olivenolie, men du kan tilføje nogle andre ingredienser til olivenolie.



For at holde dit hår sundt, skinnende og luftig, du skal passe på den regelmæssigt. Det behøver ikke at være dyrt, du kan finde alle ingredienserne i dit køkken til at forkæle dit hår. Hjemmelavede hårmasker kan være af den mest forskelligartede sammensætning, men for at se resultatet skal du anvende dem regelmæssigt. Hvis du har en banan derhjemme, knus den til frugtkød med en gaffel, tilsæt en skefuld honning og en æggeblomme. Påfør blandingen i dit hår, pak det ind med et håndklæde og skyl med shampoo efter en time.


I hvert fald tilbage til Athen. Om eftermiddagen efter at have besøgt Plaka skulle jeg hvile, så vi ankom til Keramikos-museet kun ti minutter før det lukkede, museet lukker præcis klokken sytten - en siesta er en siesta og det er ikke specielt kutyme at behandle her , men souvenirs på Plaka og Monastiraki sælges til langt ud på natten.