Loading icon

Rejser til Belgien: rejsetips

Rejser til Belgien: rejsetips

Vi har udvalgt de mest interessante og usædvanlige træk ved Belgien, som kan være nyttige for den rejsende.

Tålmodighed og tolerance
Når vi taler om Europa, især Belgium , er det værd at nævne tolerancen og tolerance over for sine borgere. Giv derfor omhyggeligt og præcist udtryk for din mening i forhold til mennesker af en anden race, land eller religion. Intolerance og negative udsagn betragtes af belgierne som et tegn på dumhed og uvidenhed.

Sproglig mangfoldighed
Forskelle i sprog skræmmer nogle gange rejsende. Derfor er det umagen værd at studere, i hvilken del af landet, hvilket sprog der tales i Brussels , vil du blive forstået på engelsk eller hollandsk, som i den nordlige del af landet i Flandern. Men i den sydlige del, i Vallonien, taler flertallet kun fransk.Hvem er vallonerne og flamlænderne
Inden du rejser til Belgien, bør du studere kortet over landet. Når du kører gennem den nordlige del af Belgium , bør du ikke begynde at tale fransk med de lokale. For det er hjemsted for flamlændere, der taler hollandsk dialekt. Men i syd vil du roligt høre vallonsk og fransk.

Gæsteetikette
Hvis du bliver inviteret på besøg, skal du købe en buket blomster. Men på ingen måde krysantemum, de gives til begravelser. Der skal være et ulige antal blomster i en buket, men ikke 13. Dette betragtes som et uheldigt tal blandt belgierne. Et alternativ til blomster kan være en æske chokolade. Men det er bedre at gemme alkoholholdige drikkevarer til nære venner.

Russere kan godt lide at komme på besøg uden en invitation, men i Belgien anbefaler vi ikke at gøre det. Selv en advarsel en time før besøget betragtes som uhøfligt. Beboere i landet planlægger dage, uger og endda måneder, så din pludselige ankomst kan ødelægge alle planer. Det er heller ikke værd at invitere nogen til teatret eller en cykeltur i sidste øjeblik.

Uden paraply, ingen steder
Det regner ofte i landet. Dette er ikke et kraftigt regnskyl, men stadig lidt behageligt. Glem derfor ikke at medbringe en regnfrakke eller paraply, når du skal på tur. Dette vil helt sikkert være praktisk, når du går rundt i byen.

Velkommen til at klage
Hvis du hører klager fra lokalbefolkningen, skal du ikke blive overrasket . Belgierne er forargede over den mindste grund: Sangen i radioen er træt, det regner igen, bussen er forsinket, priserne på brød er steget. Folk elsker at diskutere en bred vifte af utilfredshedsfænomener. Vær forberedt på dette.

Shopping i landet
Når du shopper i Belgien, så husk, at søndag ikke er det bedste tidspunkt. Denne dag betragtes som en fridag for de fleste indbyggere i landet. Og de steder, der arbejder i weekenden, er ofte fyldt med mennesker.

Vær punktlig
Hvis du har lavet en aftale, skal du sørge for at komme til tiden. Den maksimale tid, det er høfligt at blive, er fem minutter. At komme for sent betragtes som en fornærmelse.

Dovenskab og pral er ikke højt værdsat
Belgerne elsker hårdtarbejdende og ydmyge mennesker. Besøgende, der begynder at prale og være dovne, vil aldrig vinde en lokal gunst. Prøv derfor at vise de bedste egenskaber ved din personlighed. På den anden side overdriver indbyggerne i Belgien ikke økonomisk rigdom og er altid pænt klædt på. Derfor forventer de også dette af andre mennesker.

Prøv ikke at kritisere
Belgiere er meget sårbare mennesker, selvom det ser usandsynligt ud . Derfor bør de ikke kritiseres alvorligt, men hvis bemærkningen skal formidles, så prøv at præsentere den på en venlig måde.

Pas på svindlere
Desværre er landet fyldt med lommetyve og andre typer af svindlere. Godroende turister bliver ofte ofre for tyve. Pas på overfyldte steder, efterlad ikke ting uden opsyn og opbevar ikke alle dine penge ét sted. Overholdelse af enkle regler hjælper med at undgå ubehagelige situationer i dette vidunderlige land. For en sikkerheds skyld kan du finde lokale guider i Bruxelles på 1001guide.net .

Prøv ikke at kritisere
Belgiere er meget sårbare mennesker, selvom det ser usandsynligt ud. Derfor bør de ikke kritiseres alvorligt, men hvis bemærkningen skal formidles, så prøv at præsentere den på en venlig måde.