Loading icon

Rejser i Norge om sommeren

At rejse i Norway er altid en spændende oplevelse, men det bliver endnu mere givende, når du besøger landet om sommeren. Det varme vejr og lange dage gør det muligt at nyde nogle af landets mest naturskønne steder, herunder dets fantastiske fjorde.

Hvis du leder efter en mere fjern destination med dramatisk naturlig skønhed, kan der være Geirangerfjord i Vestnorske Fjorde fundet. Dette sted på UNESCOs verdensarvsliste har alt, hvad man kan bede om i en fjord: et roligt vand, fantastiske bjerge og vandfald.

Senja Island

Norge er et land med forrevne bjergkæder, fantastiske oceaner og strande, fiskerlandsbyer, du skal se, og endeløse vandre- og cykelstier. En af Norges største øer er Senja Island, som er et fantastisk sted at opleve alle disse ting om sommeren og vinteren.

Om sommeren er det muligt at nyde de dramatiske kystfjorde og klippekyster. Turister kan vandre og cykle i bjergene eller bare slappe af og nyde udsigten fra et hotelværelse.

Senja Island


Om vinteren kan turister også deltage i den årlige Senja Snow Festival og opleve det magiske vinterlandskab på øen. Skiløb er muligt på toppen af Senja-bjergene, som ofte er dækket af frisk, usporet pudder. Skisæsonen kan strække sig fra februar til maj, afhængigt af vejrforholdene.

Senjas bjergtinder er et populært rejsemål for vandrere med mange ikoniske vandreture til udsigtspunkter. Nogle af de bedst kendte vandreture er Segla, Husfjellet og Hesten.

Udover disse ikoniske vandreture er der Anderdalens nationalpark i den sydlige del af Senja, hvor skovene er tætte, og der er snesevis af stier at udforske . Landskabet er fantastisk, og der er masser af bær at plukke.

Der er også nogle maleriske fiskerlandsbyer, som kan besøges på Senja, såsom Torsken og Mefjordvaer. De har fremragende restauranter og serverer nogle af de bedste fisk i regionen, såsom helleflynder, laks og torsk.

Fjorde

Norge er et paradis for udendørselskere året rundt, men sommermånederne (juni, juli og august) byder på lange dage med solskin og lyse aftener. Dette er det perfekte tidspunkt til at udforske Norges fjorde, nationalparker, byer og øer.

Fjorde


Uanset om det er driving through the fjords eller besøger en landsby ved fjorden, vil enhver rejsende ikke blive skuffet over det fantastiske landskab. Han vil være omgivet af frodige skove, funklende blå floder og dramatiske bjerge.

En visit to Norway ville ikke være komplet uden en tur til en af landets mange fjorde, og der er flere fantastiske fjorde at opdage . Geirangerfjorden, Naeroyfjorden og Sognefjorden, der er opført på UNESCOs verdensarvsliste, er alle et besøg værd.

Der er så meget at se i Norges fjorde, at man kan bruge hele livet på at opdage det hele. Der kan være en rejse på en sejltur langs en fjord, tage udsigten fra en bjergvandring eller endda et ophold i et trætelt.

Vejret i Norge kan ændre sig meget, så det er vigtigt at holde øje med vejrudsigten. I kystområderne kan der være blæsende og vådt vejr, mens områder inde i landet kan opleve varme, solrige dage med lidt regn.

Når du rejser til Norge om sommeren, er det vigtigt at pakke let, men varmt tøj. Det er også en god idé at pakke en frakke og hat, især i nord.

Det er også en god idé at tjekke vejrudsigten for nordlys, da dette er et populært rejsemål at se dem. I juni, september og oktober er det mere sandsynligt, at de ser dem, efterhånden som nætterne bliver længere.

Fjorde


Hvis nogen gerne vil se mere flora, vil det være en god plan at besøge Toyen. Denne have optager et stort rum med en mangfoldig botanisk samling og en dufthave. Der kan findes et stort udvalg af planter, fra tropiske regnskove til tørre ørkenbuske. Det meste af området er designet som et arboret, med hundredvis af forskellige planter. Haven rummer en stor og varieret samling af træer og buske plantet på en systematisk måde efter plantefamilie

Og for at lave noget grønt område derhjemme, er det ikke nødvendigt at dyrke de rigtige planter. Det kan der være en rimelig løsning på – kunstige planter. Der er et godt sted at købe sådanne planter til hjemmet - Ambiplants. Som specialist i kunstige planter har Ambiplants et stort udvalg af forskellige kunstige planter. Fra store til små og alt fra kunstige laurbærtræer til kunstige palmer.