Loading icon

Med en af verdens bedste samlinger af græske antikviteter fortæller dette museum historien om Athens og Grækenlands fremkomst. Dens skulptursamling er uden sidestykke.

Beliggende i Kifissia ikke langt fra Athens centrum har dette museum flere forskellige samlinger. Du vil finde skulpturer, vaser og mindre genstande.

1. Athens arkæologiske museum

The Archaeological Museum of Athens er det største og bedste arkæologiske museum i Grækenland med en imponerende samling, der dækker mere end 11.000 udstillinger. Denne store vifte af antikviteter spænder fra forhistorisk til sen oldtid. På trods af det store antal udstillede genstande følte museet sig aldrig overfyldt under vores besøg, takket være det omhyggelige og gennemtænkte layout. Museet har til huse i et storslået citronfarvet neoklassisk palæ og er opdelt i en række værelser og annekser. Tag dig tid til at beundre de ældgamle redskaber og fund i Collection of Prehistoric Antiquities, og forundre dig derefter over udviklingen af græsk skulptur gennem tiderne i Collection of Sculpture Works.

De mest berømte artefakter på Athens arkæologiske museum omfatter bronzestatuen i naturlig størrelse af Zeus/Posiedon (Epinetra), en gylden hjelm fra slaget ved Troja og den rustne antikythera-mekanisme i bronze, som menes at have været brugt til navigation i begyndelsen af tyverne fvt. Der er også en række smukke og kunstfærdige guldmasker, dolke, smykker og andre genstande udstillet.

Det arkæologiske museum i Athen blev grundlagt i 1829, det første museum etableret efter den græske revolutionære kamp og befrielsen fra det osmanniske styre. Det ligger i Exarcheia tæt på Athens Polytekniske Universitet og kan nås med taxa (5 minutter), metro (10 minutter) eller 25 minutters gang fra Plaka/Akropolis-området. Det er åbent 7 dage om ugen, og billetpriserne er rimelige. Særlige billetpakker er tilgængelige for at inkludere dette museum, Byzantine & Christian Museum og Numismatic Museum til én pris. Bestil billetter her. Alternativt er det arkæologiske museum inkluderet i de fleste Athens multiattraktionspas. Se den fulde liste over Athen-pasmuligheder her.

Det er umuligt at stifte bekendtskab med seværdighederne i Greece på én dag såvel som på en uge, men du kan se det maksimale antal nye steder ved hjælp af en lejet bil i en af landets lufthavne. For eksempel i Athens kan du leje en bil fra 17 euro pr. dag, i Corfu - fra 16 euro pr. dag.

2. Byzantinsk og Kristent Museum

Dette storslåede museum blev renoveret i 2004 og er en af de bedste samlinger af byzantinsk kunst i verden. Den ligger i villaen Ilissia og viser en blændende række af ikoner, skulpturer og fresker fra den kristne kultur fra det 3. århundrede e.Kr. til for nylig. Udstillingerne er organiseret og kategoriseret i sektioner, så de nemt kan ses.

Blandt de mest interessante udstillinger her er koptiske præstedragter, keramik og rustninger samt malerier, manuskripter og fresker. Det har en samling på over 25.000 genstande og er et af de bedste steder at besøge i Grækenland for elskere af hengiven kunst. Det er også berømt for de indviklede mosaikker og smukke ikoner, som det bevarer.

The Byzantine & Christian Museum er placeret i hjertet af Athen og er tæt på mange andre attraktioner, herunder Kolonaki, Nationalhaven og det Kykladiske Museum. Dette gør det til et ideelt sted at udforske i løbet af en dag med sightseeing i den græske hovedstad. Det er også med på mange rundvisninger i byens bedste museer og kan være en del af en pakke, der inkluderer andre højdepunkter som Akropolis, Agora og Aristoteles' Lyceum.

Uanset om du vil tage på en guidet tur eller bare slentre rundt i udstillingerne på egen hånd, er dette museum et absolut must-see i Athen. Hvis du besøger museet på egen hånd, vil det tage et par timer at gennemføre hele besøget. Det anbefales at planlægge din tid i overensstemmelse hermed, så du kan se alle udstillingerne på én gang. For at få mest muligt ud af dit besøg, tjek museets billetpriser og tidspunkter online. Du kan også bestille dine billetter på forhånd for at undgå besvær i sidste øjeblik.

3. Nationalt Arkæologisk Museum

The National Archaeological Museum er et museum med skatte, der viser de mest berømte fund fra arkæologiske steder i Grækenland. Det er også et stort depot for artefakter indsamlet af den græske stat. Museet indeholder et enormt bibliotek, et fotografisk arkiv og kemiske laboratorier.

Museet ligger lige overfor Parthenon og ligner strukturen af dens hellige klippe, og det har et forskudt design, der giver nem adgang til dets samlinger. Det er det største arkæologiske museum i Grækenland med en samling på mere end 11.000 udstillinger.

Det tilbyder et panorama af den antikke græske civilisations historie fra forhistorie til senantik. Et af museets vigtigste højdepunkter er samlingen af antikke bronzer, som er den største i verden. Andre fremtrædende omfatter kong Agamemnons gyldne dødsmaske, en hjelm fra Miltiades, den athenske general, der vandt slaget ved Marathon mod perserne, og en mykensk krigervase, der forestiller soldater, der marcherer i krig, mens deres kære siger farvel til dem. Der er også et rum dedikeret til de storslåede skatte fundet af Schliemann i Mykene og et andet til Santorini med sine fortryllende vægmalerier af boksere.

Et besøg på det nationale arkæologiske museum er som et tidsrejseeventyr i det virkelige liv! Du kan sagtens bruge flere timer her på at udforske udstillingerne. Du kan købe en kombineret billet med Epigraphic Museum, Byzantine & Christian Museum og Numismatic Museum ved indgangen til rabat. Dette er et must-besøg på din næste tur til Athen. Museet er åbent hver dag fra 9.30 til 17.30 undtagen 1. januar, påskesøndag og helligdage. Særlige rabatter er tilgængelige for grupper og studerende.

4. Nationalmuseet for moderne kunst

National Museum of Contemporary Art (alias EMST) blev grundlagt i 2000 og er en af Athens vigtigste kulturinstitutioner. Dens samling omfatter malerier, installationer, fotografier og skulpturer af både græske og internationale kunstnere såsom Vlassis Caniaris, Nikos Kessanlis, Sirin Nesat og Nan Goldin.

Dets vigtigste udstillingsrum har til huse i den tidligere Fix Brewery-bygning, et fint eksempel på efterkrigstidens industriel arkitektur i Koukaki-kvarteret. EMSTs samlinger vises overalt i bygningen, som også rummer klasseværelser, et bibliotek og museumsbutik.

Højdepunktet ved NMCA er dens omfattende samling af bronze, med mere end 14.000 stykker udstillet. Der er også en række gamle glas- og keramikbeholdere samt figurer, kedler og våben.

En anden iøjnefaldende er museets numismatiske museum, som kan prale af en af de mest omfattende møntsamlinger i verden. Samlingen går tilbage til det 14. århundrede f.Kr. og vil helt sikkert fortrylle enhver med interesse for antikken.

Der er også adskillige inskriptioner og fragmenter af marmorstatuer at finde her, inklusive 36 af de originale 115 Parthenon frisepaneler, der fanger uddrag af godmodig guddommelighed og menneskelighed, såsom gudinden Athena, der spænder sin sandal eller hjelmen af Miltiades, den athenske general, der vandt maratonslaget mod perserne.

Under din rejse til Athen skal du sørge for at besøge dette fascinerende og mangfoldige museum. Det er let at se, hvorfor det hurtigt er blevet en populær attraktion, med de imponerende udstillinger af antikviteter, der giver et øjenåbnende indblik i Grækenlands historie og gamle måder. En særlig billetpakke er tilgængelig, som giver dig mulighed for at besøge Akropolis, Byzantinske og Kristne og Numismatiske museer, alt sammen for én pris!

5. Grækenlands nationalmuseum

Det Nationale Arkæologiske Museum i Grækenland er landets største og et af dets vigtigste museer med en imponerende samling af gammel græsk kunst. Over 11.000 udstillinger er samlet her fra alle hjørner af den græske verden og tiderne, og tilbyder et ekstraordinært panorama af oldtidens civilisation fra forhistorie til senantik. Højdepunkterne i dette utrolige museum inkluderer den berømte bronzevognmand samt en bemærkelsesværdig skulptur- og metalsamling, herunder værker af Praxiteles og andre anerkendte kunstnere. Andre fremtrædende stykker er den gådefulde Mask of Agamemnon og den tidsberegningsmekanisme kaldet Antikythera, som ligner en moderne analog computer. Desuden viser museet nogle af de skatte, der findes i oraklet, templerne og skattekammeret i Delphi, et af de mest berømte oldtidssteder for spådom og profetier.

Denne imponerende neoklassiske bygning blev bygget mellem 1866 og 1889 og blev først bygget til at huse de talrige udgravningsfund, der blev gjort i det 19. århundrede i Athen og dets omgivelser. I de følgende år blev den udvidet med genstande fra hele Grækenland og betragtes i dag som en af de mest omfattende arkæologiske samlinger i hele Europa.

Det er et sandt "museum for civilisationer", der giver besøgende en unik chance for at tage på en rejse gennem historien om en af de ældste og mest fascinerende kulturer i verden. Denne imponerende samling med dens brugsgenstande såvel som kunstværker gør Grækenlands Nationalmuseum til et af de mest besøgte museer i Grækenland og et must-see for alle rejsende, der besøger Athen.

Nogle af de andre højdepunkter, der er værd at udforske på dette bemærkelsesværdige museum, er de fantastiske fresker fra Knossos, som skildrer atleter, dansere og andre scener, der ser ud til at nå hen over årtusinder og rører os i dag. Og selvfølgelig de smukke karyatider, som er placeret præcis, hvor de oprindeligt var placeret på Akropolis, da de blev brugt som støtte for Erechteion.