Loading icon

Rom - enhver turist skal vide

Rom er ikke kun hovedstaden i Italien, det er en fantastisk gammel by, der har bevaret et stort antal antikke artefakter, der giver dig mulighed for at få en idé om det store romerske imperium, stifte bekendtskab med dets arv.

Billeje på forhånd i Italy  er rentabelt. Du kan sammenligne priser online og få op til 70 % rabat på leje. For eksempel koster leje af en kompaktklassebil i Rome 11 euro om dagen i Milan - næsten 15 euro pr. dag.

Der er så mange seværdigheder her, at det vil tage mere end en uge at se dem (for ikke at nævne en detaljeret undersøgelse). Det er en anden sag, at en sjælden turist har så meget tid i sit arsenal. Som regel har han ikke mere end en uge til sin rådighed (og dette er stadig ideelt), hvilket der er så meget at gøre for!



For ikke at spilde tid forgæves anbefaler vi, at du laver en liste over attraktioner, som du gerne vil se nødvendigvis. Derefter skal der laves en detaljeret plan, hvor et eller andet museum er tildelt hver af dagene.

Selvfølgelig har alle deres egne præferencer, men der er steder, du bestemt bør besøge i Rom. Lad os liste de vigtigste:


1. Colosseum.
Dette er en slags symbol på den antikke by, hvis billeder findes overalt her. Arenaen er sat på deres lærreder af gadekunstnere, den er på magneter, T-shirts, krus, nøgleringe osv. Hvis du vil se Colosseum udefra, så tag til Piazza Venezia og gå rundt på museet for en vidunderlig udsigt over ruinerne fra bakken. Herfra kan du gå til arenaen. For at komme indenfor skal du købe en billet, da du tidligere har stået i en kø, hvilket er ret imponerende i løbet af sæsonen.



2. Capitolinske museer.
De er også placeret på Venice Square. At besøge dem er et must for alle, der ikke kan forestille sig deres rejser uden at lære den historiske arv at kende i den by, der undersøges.

3. Vatikanet.
Du kan kun komme til Vatikanet, når du er ledsaget af en organiseret gruppe, individuelle turister er ikke tilladt der. Men selv uden dette giver en selvstændig stat mange muligheder for at opnå levende indtryk. For at komme i gang skal du sørge for at besøge Peterskirken. Tag dig tid og penge til at bestige dens kuppel. Så anbefaler vi at besøge Vatikanmuseerne på en separat dag. Vær forberedt på at stå i kø. Ventetiden i sæsonen udregnes i timer, men det er det værd. Det berømte Sixtinske Kapel, statuen af ​​Apollo Belvedere og Afrodite, Rafaels strofe - det er blot nogle få af det, du vil se, når du besøger Vatikanmuseerne.
Rom er en speciel og fantastisk by. Et stort antal dagligvarebutikker og små hyggelige cafeer findes her ved hvert trin. Men store indkøbscentre, supermarkeder, tandlæge- og frisørsaloner skal ledes efter med vilje. Bare gå langs gaderne, er det usandsynligt, at du støder på dem. De er i hvert fald ikke almindelige.



Men legepladser støder næsten på her ved hvert skridt. Så når du rejser med børn, skal du være forberedt på at tage hyppige pauser i gåture, fordi et sjældent barn vil modstå fristelsen til at mestre et sportskompleks eller glide ned ad en bakke. Legepladser i Rom er meget interessante, og vigtigst af alt, helt sikre. Sandt nok, det er en helt anden historie.